aprilie 2020
Festivalul American Independent Film, 2020
Cea de-a 2-a ediţie a Concursului de scenarii Write a Screenplay for... organizat de Asociaţia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, în cadrul American Independent Film Festival, şi-a modificat timeline-ul din cauza stării de urgenţă actuale. Pe 30 aprilie 2020 am fi anunţat câştigătorii concursului în gala de închidere a American Independent Film Festival, dar pentru că festivalul s-a amânat momentan, anunţăm astăzi lista finaliştilor concursului dedicat în 2020 actorilor Anamaria Marinca şi Vlad Ivanov.

Proiectele finaliste sunt:
Alexandru Jecu / Micul Paris
Rodica Dominţeanu / Cele 12 munci
Maria Avram / S-a întâmplat?
Flavia Negoescu / Câinele care nu latră
Adina Sădeanu + Kirsten Peters / Intangibilul

După o serie de sesiuni de dezvoltare de grup şi individuale, proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe data de 22 mai 2020.

Totodată, pentru fanii filmelor americane, până ne vom revedea la festival, American Independent Film Festival a pregătit un weekend de filme online - American Weekend între 1 si 3 mai 2020, online pe platforma Eventbook.ro. Fiecare film va fi disponibil pentru vizionare între orele 17:00 şi 24:00 din ziua în care este programat.

Veţi putea viziona online:

1 mai 2020 - The Florida Project, în regia lui Sean Baker
The Florida Project, în regia lui Sean Baker este o explorare ironică şi realistă asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Variety scrie că este "o poveste vibrantă despre cum se reflectă magia şi suferinţele copilăriei în comunităţile marginalizate din America" cu bine-cunoscutul Willem Dafoe în rol secundar.

2 mai 2020 - You Were Never Really Here, în regia lui Lynne Ramsay.
Filmul lui Lynne Ramsay, You Were Never Really Here îl are în rolul principal pe Joaquin Phoenix, cunoscut pentru rolurile din The Gladiator, Walk the Line, Her, The Sisters Brothers şi Joker. O maestră a tensiunii, Lynne îl regizează pe Joaquin Phoenix în rolul unui tip violent, fost om al legii, care îşi câştigă existenţa ca asasin plătit, dar care îşi descoperă pe ecran şi o altă valenţă a personalităţii sale, una caldă, a bărbatului care locuieşte cu mama lui, atinsă de o maladie psihică, şi pe care o îngrijeşte cu calm şi atenţie.

3 mai 2020 - filmul Good Time, regizat de fraţii Safdie.
Josh şi Benny Safdie au atras atenţia asupra lor în 2019 cu Uncut Gems despre care se discută şi astăzi în spiritul în care se vorbea şi despre Good Time. Umorul, intensitatea şi suspansul specifice fraţilor Safdie adăugate interpretării unui actor celebru pe care poate nu l-ai vedea într-un astfel de rol, dar şi naturii poveştilor care sunt mereu o cursă contra-cronometru, transformă filmele lor într-un festin cinematografic de care amatorii de senzaţii tari cu greu se pot despărţi. Despre interpretarea lui Robert Pattinson în Good Time, presa internaţională a scris foarte mult şi doar de bine, IndieWire precizând că este cea mai bună interpretare din cariera actorului devenit celebru la nivel internaţional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight.

Mai mult de atât, pentru ca experienţa festivalieră să fie cât mai aproape de realitate, filmele The Florida Project şi You Were Never Really Here sunt însoţite de fragmente din sesiunile de întrebări şi răspunsuri susţinute de regizorii Sean Baker şi Lynne Ramsay la premierele filmelor în România. Filmele sunt subtitrate în limba română. Discuţiile sunt în limba engleză.

Preţul unui bilet pentru o singură vizualizare este 12 lei. Mai multe informaţii despre modalitatea de vizualizare a celor trei filme din program pe: bit.ly/AmericanWeekendOnline.

Facebook American Independent Film Festival: facebook.com/AmericanIFF
Eveniment Facebook: bit.ly/3f4Ng78
Site: https://filmedefestival.ro/

American Weekend este prezentat de American Independent Film Festival.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus