mai 2020
Festivalul Internaţional Shakespeare, 2020
Ediţia online a Festivalului Internaţional Shakespeare s-a desfăşurat în perioada 23 aprilie - 3 mai 2020, pe pagina de Facebook a festivalului, www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova.
380.000 de spectatori din întreaga lume au vizionat spectacolele şi intervenţiile online ale artiştilor la Festivalul Internaţional Shakespeare - home edition, dintre care 42.000 au participat activ.

Programul festivalului a inclus 14 spectacole de teatru din 4 ţări - România, Marea Britanie, Germania şi Rusia, 60 de intervenţii ale artiştilor din 28 de ţări, prin Sonetele shakespeariene recitate în 25 de limbi şi 7 albume cu fotografii din ediţiile anterioare ale festivalului (2006-2018).

Pornind de la o arhivă veche de peste 25 de ani, Festivalul Shakespeare a recreat paşii care au adus evenimentul la notorietatea internaţională câştigată până în prezent. Din arhiva video au putut fi vizionate spectacole ale marilor regizori Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Tompa Gabor, Mihai Mănuţiu, iar teatre faimoase din toate colţurile lumii şi nume importante ale scenei mondiale precum Robert Wilson (Berliner Ensemble), Declan Donnellan (Cheek by Jowl), Yuri Butusov (Teatrul "Vakhtangov", Moscova), s-au alăturat iniţiativei Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova care a sărbătorit, cu această ocazie, legătura strânsă cu regizorul Silviu Purcărete, difuzând 5 dintre spectacolele montate de acesta la Craiova.

Festivalul Internaţional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 şi a fost iniţiat de Fundaţia Shakespeare, director fondator Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaţionale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. Festivalul Shakespeare s-a extins treptat, în timp şi în spaţiu, adresându-se unor categorii din ce în ce mai largi de public.

Festivalul Internaţional Shakespeare - home edition a fost organizat de Teatrul Naţional "Marin Sorescu", Craiova şi Fundaţia Shakespeare, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Casa de Producţie a TVR.
https://shakespeare.tncms.ro/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus