mai 2020
Festivalul TIFF 2020
O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai 2020. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruţă este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroşi invitaţi ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

În săptămâna în care TIFF ar fi trebuit să deschidă ediţia cu numărul 19, cineastul va vorbi despre trăirile şi reflecţiile sale în această perioadă plină de incertitudini, cultivarea fricii în timpul pandemiei, temerea că se deschide calea unor regimuri autoritare, fuga de politică a generaţiei decreţeilor, familie, şi despre noul său film, Malmkrog, premiat la Berlin. "Mie nu îmi mai vine să fac film. Oricum, din plecare, actorul se teme pentru imaginea lui, acum o să se teamă şi pentru sănătatea lui, deci eu ce-aş fi liber să-i cer lui?", spune Cristi Puiu.

Interviul va putea fi vizionat gratuit pe unlimited.tiff.ro, de oriunde din lume, luni, 25 mai 2020, de la ora 20.00. Dialogul va fi disponibil în avans pentru abonaţii platformei.

Cum se schimbă lumea sub ochii noştri? Personalităţi şi voci relevante în cultură, tehnologie, educaţie, medicină, antreprenoriat, marketing şi alte domenii cheie vor discuta cu jurnalistul Mihnea Măruţă despre frământările şi provocările vremurilor actuale, oferind inspiraţie, ghidaj şi posibile răspunsuri. Interviurile pot fi urmărite gratuit în fiecare luni, de la 20.00, pe TIFF Unlimited, şi pot fi accesate oricând de abonaţi.

InspiraTIFF este un proiect mai amplu, care-şi propune să reunească antreprenori, lideri, vizionari, inovatori şi artişti, într-un eveniment care să includă prezentări interactive, masterclass-uri, workshop-uri, dar şi expoziţii, performance-uri şi evenimente de socializare.
Cu o experienţă de peste 25 ani în presa centrală şi locală, ocupând poziţia de redactor-şef la Cotidianul, Adevărul şi Pressone.ro, Mihnea Măruţă este una dintre cele mai echilibrate şi respectate voci din jurnalismul românesc. Absolvent de Filosofie, este pasionat de idei noi, pe care le caută în cărţi, în filme şi în sport.

Cristi Puiu este unul dintre cei mai apreciaţi regizori români, deschizător de drumuri în Noul Cinema Românesc. Filmele sale - Marfa şi banii (2001), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Aurora (2010), Sieranevada (2016), au obţinut premii importante şi au fost prezentate la TIFF. Cel mai recent film al său, Malmkrog, a câştigat în 2020 premiul pentru regie al secţiunii Encounters la Festivalul de la Berlin.

The festival must go on. Anytime. Online.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România şi singurul produs de acest gen din Europa Centrală şi de Est. Unlimited.tiff.ro este disponibil online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile, Android TV şi Apple TV), cu un catalog de peste 130 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. Noii abonaţi beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Ne puteţi urmări pe: unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube

Descarcă broşura şi programul TIFF 2020 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus