august 2021
Festivalul de Film Anonimul 2021
ANONIMUL IIFF are loc între 9-15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, şi reuneşte în program 44 de producţii de lungmetraj sau filme de scurtmetraj. O premieră a celei de-a 18-a ediţii a ANONIMUL IIFF o reprezintă cele 29 de filme din programul festivalului care vor fi disponibile pe Eventbook.ro timp de 48 de ore de la data premierei din cadrul ANONIMUL IIFF.

Land, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actriţe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internaţională la Sundance Film Festival 2021, va deschide cea de-a 18-a ediţie a ANONIMUL IIFF, în timp ce filmul de închidere este Quo Vadis, Aida?, o coproducţie cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic şi nominalizată la Oscar 2021 la categoria Cel mai bun film străin.
Prezentatorul celei de-a 18-a ediţii a ANONIMUL IIFF este actorul Dragoş Olaru.

Respect, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, având-o ca protagonistă pe Jennifer Hudson, va fi prezentat la ANONIMUL IIFF cu două zile înaintea premierei internaţionale, miercuri, 11 august 2021, şi va fi precedat de concertul "Luiza Zan sings Aretha Franklin".

Şapte lungmetraje româneşti se regăsesc în secţiunea Romanian OFF Section - Întregalde (r. Radu Muntean), Otto Barbarul (r. Ruxandra Ghiţescu), Câmp de maci (r. Eugen Jebeleanu), Mia îşi ratează răzbunarea (r. Bogdan Theodor Olteanu), #dogpoopgirl (r. Andrei Huţuleac), După 40 de zile (r. Andrei Gruzsniczki), Lebensdorf (r. Vali Hotea) -, alături de două scurtmetraje care au avut premiera internaţională la Cannes - Interfon 15 (r. Andrei Epure) şi Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste (r. Carina Daşoveanu).

Empiric (r. Ioana Ţurcan), Fragile Codependenţa (r. Ioana Mischie), Locuri ascunse (r. Teona Galgoţiu) şi Scurtă lecţie de ornitologie (r. Miruna Minculescu) sunt cele patru poveşti puternice şi incomode, realizate de tinere regizoare din România, care completează programul festivalului cu secţiunea Poveşti la feminin.

13 titluri au fost selectate în competiţia de lungmetraj românesc, 10 în competiţia de scurtmetraj internaţional şi cinci în competiţia de lungmetraj, printre care şi Neidentificat, cel de-al doilea film al Bogdan George Apetri.

Programul ANONIMUL IIFF 2021 este disponibil aici

Pentru prima dată, ANONIMUL IIFF pune la dispoziţia celor care nu pot ajunge la festival patru producţii din competiţia de lungmetraj şi 25 de filme de scurtmetraj, care vor fi disponibile pe Eventbook.ro timp de 48 de ore de la data premierei din cadrul ANONIMUL IIFF. Costul unui abonament pentru vizionarea online ce include toate proiecţiile este de 70 de lei, iar preţul unui bilet individual de 12 lei.

Filmele care vor fi disponibile online sunt listate aici: https://bit.ly/EVENTBOOKANOIFF

Accesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului este gratuit. Pentru proiecţiile care au loc în cinematograful din Green Village, accesul este condiţionat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecţie şi care poate fi achiziţionat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte de începerea proiecţiilor.
Pentru proiecţiile din cadrul campingului Green Dolphin Camping nu este nevoie de bilet cu valoare 0.

Biletele online cu valoare 0 pot fi achiziţionate de pe https://bit.ly/EVENTBOOKANOIFF
Detalii despre acces în cadrul festivalului aici: https://bit.ly/RegulamentANO2021

Întrucât evenimentul atrage anual numeroşi turişti în Delta Dunării, contribuind semnificativ la promovarea judeţului Tulcea la nivel naţional şi internaţional, Instituţia Prefectului - Judeţul Tulcea, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică judeţeană, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi organizatorii festivalului vor asigura desfăşurarea acestuia în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni.
O echipă de cadre specializate a Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea va fi prezentă la festival pe toată perioada desfăşurării acestuia, atât pentru a face testări rapide, cât şi pentru a efectua vaccinarea celor care doresc, serurile disponibile fiind Pfizer-BioNTech şi Johnson&Johnson.

Activitatea de vaccinare se va desfăşura în incinta dispensarului din Sfântu Gheorghe, conform programului următor:
- 10-13 august 2021, între orele 10:00 - 20:00;
- 14 august 2021, între orele 10:00 - 12:00.

Testarea rapidă cu teste antigen SARS-COV.-2, cu rezultat valabil 24 de ore, se va desfăşura la punctul de informare al festivalului din cadrul Green Dolphin Camping, conform următorului program:
- 9 august 2021, între orele 18:00 - 20:00;
- 10-13 august 2021, între orele 10:00 - 12:00 şi respectiv 18:00 - 20:00;
- 14 august 2021, între orele 10:00 - 12:00.

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL are loc între 9 şi 15 august 2021 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii pe www.festival-anonimul.ro/

Ne puteţi urmări pe:
Website | Facebook | Instagram
***

OTP BANK şi KAUFLAND prezintă ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.

Proiect cultural co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Judeţean Tulcea şi Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions, Synek
Cu sprijinul: Groupama, Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, 360 Revolution, Coca-Cola, Costa Coffee, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Libertatea, News.ro, Spotmedia, IQAds, Smark, Urban.ro, A List Magazine, Vice, Films in Frame, Ziarul Metropolis, Munteanu




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus