august 2021
Festivalul George Enescu, 2021
În avanpremiera primei zile a Festivalului Enescu 2021, vă oferim câteva înregistrări ale compoziţiilor din programul zilei de sâmbătă 28 august 2021.

Toate concertele din programul Festivalului Internaţional George Enescu vor fi transmise gratuit pe www.festivalenescu.ro şi vor rămâne online timp de 12 ore, pentru a fi văzute şi de pe alte meridiane orare. Fiecare concert are pagina sa de eveniment, la care se ajunge din pagina de program. În plus, un pop-up afişează ecranul pe pagina de pornire a site-ului, în fiecare zi.

Ora 19:30 - 22:00 (online aici între 28 august 2021, ora 19:30 şi 29 august 2021, ora 07:30)
Secţiunea MARI ORCHESTRE ALE LUMII
Sala Palatului

ORCHESTRA FILARMONICĂ GEORGE ENESCU

PAAVO JÄRVI
dirijor
HILARY HAHN vioară
SARAH NEMŢANU concertmaestru

Enescu Rapsodia română în re major op.11 nr. 2
Sibelius Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră op. 47
Rahmaninov Simfonia nr. 2 în mi minor op. 27




Paavo Järvi, dirijor câştigător al Premiului Grammy, ediţia din Estonia, este considerat "un muzician al muzicienilor". Acesta se bucură de parteneriate strânse cu cele mai bune orchestre din lume, este Dirijor Principal al Tonhalle Orchestre-Zürich şi al Orchestrei Simfonice NHK, Tokyo. Pe lângă poziţiile permanente, Järvi este deseori solicitat ca dirijor invitat, conduce adesea reprezentaţii alături de Philharmonia Orchestra din Londra, Münchner Philharmoniker sau Orchestre de Paris.

Hilary Hahn, laureată a 3 premii Grammy şi descrisă de specialişti drept una dintre cele mai rafinate violoniste ale generaţiei sale, este o artistă prolifică ce a încercat de-a lungul carierei să facă muzica clasică accesibilă publicului larg. Este recunoscută pentru expansivitate, pentru ataşamentul faţă de fanii săi, dar şi pentru tehnica impecabilă pe care o îmbină cu muzicalitatea şi expresivitatea, având un repertoriu divers, marcă a curiozităţii sale artistice.

Sarah Nemţanu este concertmaistru al Orchestrei Naţionale a Franţei. Sarah este o violonistă remarcabilă, cu origini româneşti, care s-a născut şi a crescut în Franţa. La 21 de ani, Sarah Nemţanu a fost numită violonistă principală a Orchestrei Naţionale a Franţei.
În 2010, primul ei album, Gypsic, s-a clasat în topul vânzărilor din Franţa. În urma premiilor obţinute la concursurile Saint-Jean de Luz şi Antonio Stradivarius, dar şi a unui concert de Brahms, dirijat de Emmanuel Krivine, alături de Gautier Capuçon la violoncel, Sarah intră în lumina reflectoarelor şi în atenţia publicului de specialitate. De-a lungul carierei sale, a interpretat alături de Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Santa Cecilia din Roma sau Orchestra de Cameră Mahler.

Orchestra Filarmonicii George Enescu dă pulsul vieţii muzicale româneşti de peste 140 de ani. Conectată la spaţiul cultural european, Filarmonica George Enescu este considerată un membru de elită al familiei muzicale, continuând în buna sa tradiţie să primească în concerte interpreţi şi dirijori din toată lumea.

Descarcă programul Festivalului George Enescu 2021 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus