Academia Caţavencu / martie 2006
Înainte de orice, să vă spun o poveste cît se poate de adevărată. Duminică, 19 februarie, tema emisiunii Războiul Sfîrşitului Săptămînii, pe care o fac la Radio Guerrilla, a fost prostituţia. Ce e prostituţia? Un lung prilej pentru plăcere (?!), căci mii de cifre nu-i ajung şi tot mai multe cere, în fine...

Povestea este cam aşa: Alina, secretara de emisie, mi-a făcut legătura cu o femeie de 35 de ani, pe nume Oana, al cărei număr de telefon îl găsisem într-un ziar, la rubrica "Matrimoniale". Şi Oana a intrat în direct la radio şi a început să ofere detalii despre ea: 35 de ani, 1,63 metri, 58 de kilograme. Făcea masaj de relaxare, dar şi erotic. La o adică, făcea chiar şi sex, dacă asta voia clientul. Oana îşi pierduse virginitatea în urmă cu doi ani, la venerabila vîrstă de 33 de ani. "Vîrsta lui Isus", îi zic. "Da", îmi confirmă ea. "De ce atît de tîrziu?", o întreb. Şi Oana îmi povesteşte că ea îşi închinase virginitatea lui Isus, era o credincioasă extatică, însă o prietenă a reuşit să o convingă să îşi înceapă viaţa sexuală, şi prietena asta a ei a convins-o atît de bine, încît, în doi ani, Oana a ajuns prostituată, cu acte (sexuale) în regulă, una "cu părul pe spate şi tenul pînă pe umeri", după cum zicea.

Povestea nu este deloc una veselă, mai ales că această femeie era disperată mai degrabă după dragoste decît după sex. Săptămîna trecută, în clubul La Scena, am văzut o piesă care mi-a reamintit de povestea virginei extatice transformată, peste noapte, în prostituată. Două fete stau la masă, fumează şi povestesc. "Făceam dragoste cu bărbatul pe care îl iubeam şi mă gîndeam la bărbatul pe care-l uram." "La mine a fost invers: făceam dragoste cu bărbatul pe care-l uram şi mă gîndeam la bărbatul pe care-l iubeam." În cele din urmă, spectatorul înţelege că fetele sînt două prostituate care, în scurtele lor pauze, practicau diverse jocuri, lăsîndu-şi hormonii imaginaţiei să zburde liberi.

Fără a fi o capodoperă, piesa este una agreabilă, plăcută şi nici nu durează mult (în jur de 30 de minute). Anul trecut, la Gala Tînărului Actor de la Mangalia, a primit, la Secţiunea Grup, premiul pentru cel mai bun spectacol, şi bravo lor!
De: Puiu Jipa Regia: Puiu Jipa Cu: Maria Nicola, Adina Stan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus