aprilie 2022
Concursuri
Autorii de teatru emergenți care doresc să-și perfecționeze scrisul pentru scenă în cadrul unei rezidențe digitale sunt invitați să aplice la Playwright's Ground.

Proiectul Playwrights Ground a fost inițiat de dramaturgii Gabriel Sandu și Elise Wilk și își propune să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea dramaturgiei noi.

Playwrights Ground urmărește crearea unei rețele de suport între dramaturgi în cadrul căreia să se dezvolte proiecte personale care să ne dea speranță în viitor. Astfel, dramaturgii interesați sunt invitați să trimită o propunere de text în care, indiferent de tema abordată, să se întrevadă o viziune optimistă asupra lumii.

Până pe 20 mai 2022, așteptăm o prezentare a proiectului (max. o pagină) alături o scenă de monolog/dialog reprezentativă din portofoliu și un CV pe emailul [email protected].
În urma apelului, vor fi selectați patru dramaturgi care își vor dezvolta textele în cadrul unor sesiuni mentorate de autorii dramatici Elise Wilk, Maria Manolescu, Gabriel Sandu și Bogdan Georgescu și vor avea ocazia să primească feedback de la regizori și actori profesioniști.

La finalul procesului de lucru, textele vor fi prezentate în cadrul unor lecturi performative hibrid on/offline, în funcție de specificul proiectelor, și publicate în cadrul unui volum digital pe LiterNet. De asemenea, dramaturgii selectați vor lucra, la rândul lor, în sesiuni online cu liceeni care își doresc să scrie teatru și pe care îi vor selecta în urma unui apel de proiecte desfășurat în lunile iulie-august.

Rezidențele digitale vor fi remunerate.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 1 iunie 2022. Perioada de rezidență va avea loc între 5 iunie și 15 iulie 2022.

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

2 comentarii

  • Cine sunt acesti dramaturgi?
    RR, 28.04.2022, 21:12

    Nu am auzit niciodată de acești autori dramatici care sunt plătiți de AFCN sa dea lecții altora. Ce realizări deosebite îi recomandă?

    • RE: Cine sunt acesti dramaturgi?
      Razvan Penescu, 29.04.2022, 03:18

      Buna ziua,

      Faptul ca nu ati auzit de Elise Wilk, Maria Manolescu, Gabriel Sandu și Bogdan Georgescu nu e tocmai vina lor. E insa foarte simplu sa ii cautati pe Google si sa aflati ce au facut / scris / regizat cei 4 in viata lor (si cum toti au sub 45 de ani si mai au inca multi ani de viata creativa, ar fi util sa ii cautati cam din 2 in 2 ani, sa va informati ce mai scriu). Veti fi surprins sa vedeti ca au facut foarte multe lucruri, multe probabil chiar in vecinatatea dumneavoastra. Sau, si mai simplu, ca sa nu cititi doar niste titluri de piese si spectacole, pentru 3 din ei aveti pe LiterNet mai multe piese publicate (si interviuri si alte texte).

      Uitati aici:
      Elise Wilk - https://www.liternet.ro/autor/3633/Elise-Wilk.html
      Maria Manolescu - https://www.liternet.ro/autor/863/Maria-Manolescu.html
      Gabriel Sandu - https://www.liternet.ro/autor/3411/Gabriel-Sandu.html

      Sper sa cititi, sa va placa, sa aflati ce ii califica pentru a da lectii altora si sa ii cautati in teatre.

      PS: Si in general e destul de neproductiv sa intrebati: "De ce X, Y, Z fac o incercare de a da o mina de ajutor unor oameni cu mai putina experienta decit ei?". Atitudinea mai buna este sa incercam cu totii sa facem asta, sa ii invatam pe altii ceea ce ne pricepem, atit de bine cit ne pricepem. Si, daca cineva este mai bun ca ei, acel cineva va putea face cursuri mult mai bune ca ei (si eventual la va face cursul nenecesar). Sunt sigur ca nu se vor supara nici ei sa invete de la oameni foarte priceputi.

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus