octombrie 2022
Les Films de Cannes à Bucarest, 2022
La cea de-a 13-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest (2022) revine și deja bine-cunoscutul program dedicat comunității actorilor din România - Managing Talents care își propune să le ofere instruire, contacte și să le faciliteze oportunități pentru cariera lor de film, în România dar și în străinătate. În cadrul ediției a 7-a va avea loc un casting deschis în urma căruia vor fi selectați actori pentru rolurile principale ale unui film românesc care va fi turnat în 2023. Filmul va fi regizat de Teodora Ana Mihai, realizatoare care a fost prezentă în 2021 la Cannes, în selecția oficială, cu primul ei lungmetraj intitulat La Civil, pentru care a fost distinsă cu Prix de l'Audace în Un Certain Regard.

Sunt eligibili toți actorii români sau vorbitori de limba română cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Doritorii sunt invitați să trimită un self-tape (înregistrare video) cu un text prestabilit până la data de 15 octombrie 2022. Toate detaliile se găsesc pe site-ul evenimentului www.filmedefestival.ro, în secțiunea Managing Talents.

Actorii înscriși sunt invitați să participe în cadrul festivalului la mai multe evenimente dedicate lor. În data de 22 octombrie 2022, sâmbătă, de la ora 10:00, sunt așteptați la Cinema Muzeul Țăranului pentru o sesiune de lucru practic pe text cu regizoarea proiectului, Teodora Ana Mihai - pornind de la vizionarea self-tape-urilor trimise. Înainte de sesiunea de lucru ce va putea fi urmărită live, online, Dr. David Zitzlsperger, directorul general al companiei germane Denkungsart GmbH, va susține o prezentare despre platforma Castupload, cu care Les Films de Cannes à Bucarest face parteneriat pentru programul Managing Talents 2022.

Denkungsart administrează propriile SAAS "Castupload" (castupload.com) și "filmmakers" (filmmakers.de). Aceste rețele sunt destinate exclusiv cineaștilor profesioniști și se adresează în special actorilor, agenților și directorilor de casting. Împreună, acestea reprezintă cel mai mare grup de actori, agenți și directori de casting profesioniști din Uniunea Europeană. Majoritatea rolurilor relevante din UE sunt distribuite direct sau indirect prin intermediul realizatorilor de filme sau al Castupload. Castupload colaborează pentru producții care variază de la mici filme studențești locale până la filme de lungmetraj produse de studiouri internaționale, companii de producție și de difuzori precum Netflix și AMAZON Studios.

Cheia pentru Denkungsart este parteneriatul direct cu asociațiile regionale de actori, agenți, directori de casting și producători. Oferta de software pentru comisiile / oficiile locale de film permite regiunilor mai mici, inclusiv din afara UE, să se integreze direct în rețeaua stabilită de realizatorii de film care lucrează cu sistemele pentru proiectele lor de film, televiziune, teatru și publicitate.

Totodată, masterclass-urile susținute de regizorii invitați la Les Films de Cannes à Bucarest.13 vor avea o componentă anume legată de lucrul cu actorul, iar actorii vor avea ocazia să intre în dialog cu realizatorii și să le adreseze întrebări legate de profesia lor și oportunitățile de a evolua spre o carieră internațională.

De-a lungul celor șase ediții anterioare Managing Talents a facilitat întâlniri în persoană cu regizori de film, actori și agenți de casting români și internaționali. Astfel participanții au avut ocazia să discute și să lucreze cu agenții internaționali: Avy Kaufman, Richard Cook, Debbie McWilliams, Anja Dihrberg, Frank Moiselle, Vicki Thomson, Nathalie Cheron, Elizaveta Shmakova, Victor Jenkins, William Conacher, Manuel Puro, directorii de casting români: Viorica Capdefier, Domnica Cîrciumaru, Cătălin Dordea, Floriela Grapini, actrița Anamaria Vartolomei, dar și cu regizorul Cristian Mungiu, inițiatorul programului.

Managing Talents este un program prezentat de Apa Nova.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Inspirat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Groupama, Sun Wave Pharma,
Proiect cultural finanțat de: Centrul Național al Cinematografiei, SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, Institutul Cultural Român, Dacin Sara, Institutul Italian de Cultură, Ambasada Suediei în România
Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Arhiva Națională de Filme - Cinemateca Română, Mercure Hotels, Avanpost, Abator, Aparterre, Europa Cinemas, Air France KLM DELTA,
Eventbook
Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR, Agerpres
Parteneri media: Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Libertatea, News.ro, Films in Frame, Ziarul Metropolis, Film Menu, iQAds, Smark, A List Magazine, Igloo, Urban.ro, LiterNet, Elle, The Institute, Vice, Observator Cultural, AARC - All About Romanian Cinema, Movie News, CineFan, Munteanu, Cinefilia, CineGhid, Radio România Cultural, Senso TV, Tonica, Antena PLAY.
Partener cultural: RFI România
*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.


Descarcă programul Les Films de Cannes à Bucarest, 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus