aprilie 2006
Cei patru instrumentişti sunt cei mai devotaţi din proiectul Buena Vista Social Clubâ"¢ şi, împreună cu încă 7 muzicieni din Havana, se vor opri la Bucureşti în turneul lor european şi ne vor încânta cu cea mai bună muzică scrisă vreodată în Cuba. Toţi patru, dar şi excepţionalul pianist Roberto Fonseca, au mai fost la Bucureşti în grupul care l-a însoţit acum doi ani pe Ibrahim Ferrer.


Având originile în spectacolele de revistă Motown sau Stax din anii '60, acest spectacol unic va duce publicul într-o călătorie prin piesele înregistrate pentru proiectul iniţial Buena Vista Social Clubâ"¢ din 1996 până în prezent. Cachaito Lopez, Guajiro Mirabal şi Manuel Galbán vor prezenta şi materiale de pe albumele lor solo, în timp ce Jesús 'Aguaje' Ramos va încerca piese de pe albumul pe care îl va edita la World Circuit spre sfârşitul lui 2006, la 10 ani după primul CD Buena Vista Social Clubâ"¢.

Supranumit şi inima Buena Vista Social Club, contrabasistul Cachaito Lopez este singurul muzician care apare pe fiecare piesă de pe fiecare album Buena Vista Social Clubâ"¢ editat de World Circuit. Albumul lui de debut, denumit "Cachaito" a câştigat premiul BBC Radio 3 pentru world music şi a fost declarat de "The Independent" o capodoperă.


Trompeta de neconfundat a lui Guajiro Mirabal a acompaniat aproape orice artist cubanez la care vă puteţi gândi. Albumul său dedicat trupelor tradiţionale de son ale marelui Arsenio Rodríguez a fost nominalizat la premiile Grammy şi a fost primit cu entuziasm de către critici şi public din toată lumea.

Trombonul lui Jesús 'Aguaje' Ramos se aude pe toate înregistrările World Circuit din ultimii 10 ani, iar abilităţile lui de instrumentist şi şef de orchestră l-au recomandat pentru mai multe turnee, mai ales împreună cu Ibrahim Ferrer.

Chitarist, pianist şi organist, Manuel Galbán a devenit celebru tot în urma apariţiei pe diferite albume şi în turnee sub titulatura Buena Vista Social Clubâ"¢. Albumul de duete cu Ry Cooder "Mambo Sinuendo" a câştigat premiul Grammy în 2004.


Fiecare din aceşti patru muzicieni de elită a avut propriul său cuvânt de spus în toate stilurile de muzică cubaneză - son montunos, danzón, cha cha cha, bolero, sau chiar jazz. Transmit foarte multă energie când sunt pe scenă şi, după zece ani în care au reprezentat coloana vertebrală a proiectului Buena Vista Social Clubâ"¢ şi trupa de concert a lui Ibrahim Ferrer, au acum ocazia să strălucească în toată splendoarea pe scenă.

Concertul va avea loc la Timişoara (Sala Operei) pe 29 aprilie 2006 şi la Bucureşti (Sala Palatului) pe data de 8 mai şi este produs de Fundaţia Phoenix, care aduce pentru a doua oară marca Buena Vista Social Club în România, după Omara Portuondo în luna martie 2005.

Preţul biletelor este:
cat.I (150 lei) în sectorul A
cat. II (100 lei) în A, B şi C în spate
cat. III (75 lei) în sectoarele F şi G
cat IV (50 lei) în sect J, M (complet) şi K, L (mai sus de rîndul 9)





0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus