România Liberă / aprilie 2006
Matador
Fanii lui Pierce Brosnan au ocazia să-şi vadă idolul într-o ipostază foarte diferită de cea eficientă şi mată din seria James Bond. Cum nu mă număr printre fanii lui Pierce Brosnan, pot spune că această comedie neagră semnată de Richard Shepard nu mi s-a părut să merite efortul. Îmbrăcat ca la balamuc, cu o mustaţă şi o coafură care îl fac să semene cu un fante în mizerie, Brosnan interpretează rolul unui ucigaş plătit asupra căruia cei 20 de ani de muncă şi-au pus o insuportabilă pecete. Dacă ucidea odinioară fără să-l doară degetul, asasinul se vede apucat în momentul-limită de atacuri de panică. Destinul îl aduce pe urîciosul şi mizantropul Julian Noble în vecinătatea americanului-tipic, Danny Wright, care umblă în costum, se străduieşte să facă bani cinstiţi şi încă îşi iubeşte soţia- fosta iubită din liceu.

Scenaristul şi regizorul Richard Shepard mizează, fără îndoială, pe atracţia contrariilor, căci teoretic aceşti doi oameni sunt ca tusea şi junghiul. Numai că umorul de situaţie nu e atît de tare încît să te facă să uiţi că subiectul nu e nou şi că intriga e firavă. Iar prezenţa simpaticilor Greg Kinnear şi Hope Davis nu te pot face să-l sari cu privirea din cadru pe Pierce Brosnan.

Sfatul meu sună, prin urmare, aşa: dacă vă place Pierce Brosnan, mai treacă-meargă, nimeni nu vă poate convinge să nu vedeţi filmul, dar dacă nu vă place britanicul, staţi acasă!
Regia: Richard Shepard Cu: Pierce Brosnan, Arlin Miller, Azucena Medina, Jonah Meyerson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus