aprilie 2006
Una dintre premierele ediţiei cu numărul 5 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 2-11 iunie 2006 la Cluj-Napoca, este inaugurarea unui Meeting Point cu personalitate.

Terasa Muzeului de Artă din Cluj se va transforma pe parcursul celor 10 zile de festival într-un punct cheie - locul unde toţi invitaţii TIFF şi publicul clujean se vor putea întâlni să bea o cafea între două vizionări, să pună la cale noi proiecte, sau, pur şi simplu, să lege o prietenie frumoasă. Terasa este situată în apropierea tuturor celor trei cinematografe (Republica, Arta şi Victoria) la care vor rula cele peste 100 de filme din selecţia TIFF 2006. Aşadar, pe terasa Muzeului de Artă, regizori, actori, personalităţi din lumea filmului vor putea împărtăşi gânduri, idei, impresii alături de spectatorii iubitori de cinema prezenţi la festival.

Dar asta nu e tot! Meeting Point-ul de la Cluj va fi un eveniment în sine însoţit de propria sa competiţie: "Ai personalitate, afirmă-te la TIFF!". Proiectul, organizat de Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT), Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul principal al TIFF şi YAP România, invită tinerii ce studiază sau sunt pasionaţi de muzică, pictură, fotografie, teatru şi film să se afirme în cadrul TIFF-ului.

Astfel 15 tineri pasionaţi de pictură, grafică şi fotografie îşi vor putea expune şi prezenta lucrările, iar alţi 25 de tineri, aparţinând unor trupe de teatru, vor putea să îşi prezinte producţiile pe scena special amenajată în curtea Muzeului. De asemenea, alţi 10 tineri a căror pasiune este muzica se vor putea afirma în cadrul unui concurs, iar pe un ecran amplasat în aer liber vor rula filme ale tinerilor regizori români.

Aşadar, tinerii cu personalitate şi pasiune pentru pictură, fotografie, muzică, teatru sau film au şansa să se afirme la TIFF 2006. Tot ce trebuie să facă, pentru început, este să trimită un e-mail la adresa [email protected]. Astfel, vor primi mai multe detalii despre eveniment şi apoi se pot înscrie în proiect. Termenul limită pentru înscrieri este 10 mai 2006.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus