mai 2006
HBO România şi TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania)
anunţă finaliştii Concursului de Scenarii HBO
Ediţia 2006


Concursul Naţional de Scenarii HBO, organizat de către HBO România în colaborare cu APFR, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), şi-a desemnat finaliştii. Juriul a desemnat câte trei finalişti pentru fiecare dintre cele 2 secţiuni ale concursului: scurt metraj şi lung metraj.

Perioada de depunere a scenariilor la sediul APFR (unde trebuiau trimise scenariile pentru a fi înscrise) a fost 15 februarie - 15 aprilie 2006. S-au primit 86 de scenarii de scurt metraj si 72 de scenarii de lung metraj, ceea ce înseamnă cu aproximativ 30% mai multe scenarii decât anul trecut. Ca de obicei (Concursul de scenarii HBO se află la cea de-a 6-a ediţie), peste 50% dintre lucrări au fost depuse chiar în ultima zi de înscriere.

Prima reuniune a juriului în formulă completă a avut loc la finele lunii martie. Reamintim componenţa juriului:
 Cristina Corciovescu - Critic de film
 Andrei Creţulescu - Senior Writer / Producer HBO / Critic de Film
 Mihai Chirilov - Director TIFF / Critic de Film
 Cristian Mungiu - Regizor
 Dragoş Bucurenci - Scriitor


În urma deliberărilor, juriul a anunţat cei 6 finalişti:

 Finaliştii la categoria scurt-metraj sunt:

 1. Virastău Nicoale Alexandru şi Toderici Radu Ioan din Satu Mare, respectiv Bistriţa Năsăud, ambii studenţi la Universitatea "Babeş-Bolay" din Cluj, în vârstă de 22 ani fiecare, cu scenariul Comitetul Helsinki
 2. Andronache Gabriel din Iaşi, 33 ani, redactor la săptămânalul Ieşeanul, cu scenariul Amatorul.
 3. Augustin Cupşa din Bucureşti, rezident psihiatrie, 26 de ani, cu scenariul Trenul către Bucureşti pleacă de la linia 3.


 Finaliştii la categoria lung metraj sunt:

 1. Sarga Virginia, din Bucureşti, 31 ani, cu scenariul Je m'en fous.
 2. Dan Mihu, din Bucureşti în vârstă de 34 ani, cu scenariul Să iubeşti şi să tragi apa.
 3. Florin Şerban, 32 ani, student - asistent universitar, Columbia University, cu scenariul America.


Toţi cei 6 finalişti vor beneficia de premiul HBO "3 zile la TIFF", surpriza pregătită de HBO şi TIFF anul acesta: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi găsi pe site-ul www.tiff.ro, începând cu data de 25 mai 2006).

Gala de premiere a festivalului va avea loc pe data de 10 iunie, iar în cadrul acestui eveniment organizatorii vor anunţa numele câştigătorului fiecăreia dintre cele 2 categorii. Amintim că acest concurs de scenarii are următoarele premii:

 Premiul "HBO pentru scenariu de lung metraj", în valoare de 2000 USD
 Premiul "HBO pentru scenariu de scurt metraj", în valoare de 1000 USD

Dorim să le mulţumim tuturor pentru participare şi le dorim mult succes în continuare. Nu uitaţi că scenariile finaliste pot fi publicate, cu acordul autorilor, pe www.liternet.ro.

Ne vedem la Cluj!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus