mai 2006
Living Library îşi face apariţia şi în România; AIESEC Bucureşti ne invită la Cărtureşti, pe 27-28 mai, într-o atmosferă de voioşie, prietenie şi sărbătoare, să răsfoim cărţi vechi şi cărţi noi, să citim poveşti despre oameni care au reuşit când toată lumea credea că e imposibil, să descoperim ce fel de cărţi suntem şi ce fel de cărţi putem fi.

Fiecare dintre noi poate fi o carte bună - ne lipseşte poate doar de sursa de inspiraţie potrivită. Living Library este mai mult decât o bibliotecă vie, este sursa de inspiraţie pentru ca noi să depăşim orice barieră şi să îndrăznim să ne trăim visurile.

Mai mult decât o bibliotecă, Living Library aduce cu sine un sat global (Global Village) cu tradiţii, port, muzică şi mâncăruri din lumea largă.

***

Lumea în care trăim este lumea care ne defineşte pe fiecare dintre noi ca individ. Cu fiecare loc în care păşim, cu fiecare om pe care îl cunoaştem, cu fiecare experienţă trăită, creştem, ne schimbăm, devenim o altă persoană. Viaţa noastră este ca o carte - la naştere ni se dau doar coperţile şi stiloul; depinde de noi ca, cu fiecare loc, cu fiecare om, cu fiecare experienţă, să mai adăugăm o pagină. Depinde de noi să ne scriem propria carte.

Unii oameni au reuşit să scrie în câţiva ani un roman întreg, alţii au scris într-o viaţă abia câteva pagini, dar puţini reprezintă - prin experienţa lor - o adevărată enciclopedie. Aceşti oameni pot fi ori colegul de bancă de la facultate, ori taximetristul care ne aduce seara acasă, ori profesorul care are tot timpul o vorbă înţeleaptă pentru studenţii săi, ori florăreasa de la colţ de stradă care zâmbeşte cu tâlc de fiecare dată când cumpărăm o floare - toţi, oameni pe care îi întâlnim poate doar o dată în viaţă, dar pe care din lipsă de timp, de atenţie sau chiar de îndrăzneală nu reuşim să îi cunoaştem, ratând ocazia de a "citi" o carte bună.

Cu toţii avem o poveste interesantă de zis şi cu toţii avem nevoie de poveşti care să ne inspire şi să ne motiveze să mergem mai departe pe drumul nostru. Dar pentru că suntem mereu absorbiţi de cotidian, nu remarcăm lumea din jurul nostru şi poveştile ascunse în ea.

Dacă din când în când ne-am opri chiar şi pentru o clipă şi am deschide ochii şi sufletul către forfota din jur, dacă am ridica fruntea şi am privi feţele oamenilor lângă care trăim, am realiza un lucru: ŞI EI SUNT OAMENI. Şi ei au griji, visuri, speranţe. Oamenii aceştia lângă care trăim, muncim, suferim şi sperăm zi de zi au o poveste de zis.
CU TOŢII SUNTEM NIŞTE CĂRŢI UMBLĂTOARE ÎNTR-O BIBLIOTECĂ VIE.

Pornind de la această idee a apărut Living Library - un fenomen care a cuprins Europa în încercarea de a oferi oamenilor posibilitatea să cunoască şi să împărtăşească poveşti de viaţă impresionante, să înveţe din ele, să îşi deschidă noi orizonturi, să depăşească bariere şi să fie motivaţi să lupte pentru idealurile lor.

Fie că eşti pasionat de bucătăria filipineză, de muzica braziliană, de îmbrăcămintea şi tradiţiile indiene sau pur şi simplu îţi place să citeşti o carte bună, caută semnul de carte Living Library şi vino să adaugi o pagină nouă poveştii tale!



Agenda Living Library



Sîmbătă

 12,00-18,00 Lecturi (partea I-a)


Duminică

 13,00-18,00 Lecturi (partea a II-a)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus