mai 2006
Aşteptarea a luat sfârşit! Ediţia a cincea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) începe în această seară cu o proiecţie eveniment şi în prezenţa unor personalităţi de marcă.

"Kilometrul 0" al tuturor cinefililor este cinematograful Republica, unde, de la ora 19.00, începe maratonul filmelor la TIFF 2006. În total, în cele zece zile de festival, publicul se va putea delecta cu 97 de lung-metraje şi 57 de scurt-metraje, majoritatea în premieră absolută în România.

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, va participa la Festivitatea de deschidere, alături de regizorul Radu Mihăileanu. Toţi cei prezenţi vor putea face apoi "cunoştinţă" cu o peliculă ce s-a bucurat de un mare succes: filmul A fost sau n-a fost?, debutul în lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, proaspătul câştigător al trofeului Camera d'Or şi al premiului Label Europa Cinéma, acordat celui mai bun film european prezentat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de Film de la Cannes.

O parte din echipa care a contribuit la succesul filmului A fost sau n-a fost? va răspunde "prezent" la întâlnirea cu publicul clujean. La Festivitatea de deschidere vor fi prezenţi actorii Ioan Sapdaru şi Luminiţa Gheorghiu, producătorul executiv Daniel Burlac şi directorul de imagine Marius Panduru.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus