iunie 2006
Concert Lacrimosa
Moscova, trei săptămâni înainte de show-ul Lacrimosa din România: lacrimi de fericire, emoţie şi atmosferă de zile mari, la cele două concerte consecutive Lacrimosa din capitala rusă. Căci Lacrimosa a zguduit Moscova cu un gotic-metal răsunător, în două concerte consecutive.



Organizatorii ruşi au programat două concerte, unul după altul, pentru ca toţi fanii trupei să prindă un loc la Lacrimosa. "Nu mi-aş fi închipuit niciodată că vocalul poate fi atât de puternic... Este incredibil... Primul meu gând a fost că zeii s-au coborât pe pământ... Şi astăzi zâmbesc încontinuu, aparent fără motiv" mărturisesc emoţionaţi fanii moscoviţi.

"Metal şi clasic, profesionalism, emoţie, instrumentişti de înaltă clasă, Tilo Wolff în mare formă, Anne Nurmi atrăgătoare şi misterioasă" pe scurt, o atmosferă de zile mari, pe care publicul rus amator de muzică bună a ştiut să o aprecieze.



O veste bună pentru fanii din România: programul ambelor concerte din Rusia a fost neaşteptat de bogat şi divers, cu piese de pe majoritatea albumelor anterioare, şi cu câteva piese de pe ultimul album Lichtgestalt (2005). Tilo Wolff a ţinut în manşetă câte o surpriză pentru fiecare concert, spre încântarea publicului, căruia i-au fost oferite piese extrem de solicitate, cântate rar live. Fidel obiceiului, Tilo nu a făcut încă publică lista pieselor din concertul de pe 1 iulie de la Bucureşti! Aşa că cine ştie...


"Cu măreţie şi durere, aplecat peste marginile sufletului"

Aşa că ascultătorii de muzică de calitate din România sunt norocoşi: pe 1 iulie 2006, formaţia germană de gotic simfonic Lacrimosa va concerta în premieră la Bucureşti, la Arenele Romane!



În 2005, publicul român s-a delectat cu acordurile bombastice ale finlandezilor de la Nightwish şi a răspuns provocării wagneriene lansate de suedezii de la Therion. Organizatoarea ambelor concerte, Fundaţia Aquarius perseverează în promovarea goticului, aducând în faţa românilor o altă reprezentantă inconfundabilă a genului, de data aceasta, formaţia Lacrimosa.

N-aţi ascultat Lacrimosa? Încercaţi să vă reprezentaţi acorduri mozartiene, o orchestraţie gravă şi înălţătoare, un vocal masculin de o intensitate sfâşietoare, care coboară până în cele mai ascunse colţuri ale sufletului, un backing vocal angelic, în notă melancolică, totul completat de riffuri melodioase şi puternice, interpretate impecabil. Aţi reuşit? Vă aşteptăm la concert! N-aţi reuşit? Ne vedem pe 1 iulie, la Arenele Romane!



Sub inspiraţia Recviem-ului mozartian, Lacrima Mosa a devenit Lacrimosa, formaţia care ne propune o călătorie în adâncimi sufleteşti încă neexplorate, călăuzită de lumina interioară a unui artist de excepţie: "Prinţul abisurilor sufletului uman" - Tilo Wolff.

Înfiinţată în anul 1990, Lacrimosa a editat 15 albume, 2 single-uri şi 2 DVD-uri (2000 şi 2005). Vânzările de albume şi turneele de promovare în Europa şi America de Sud au propulsat formaţia în rândul celor mai cunoscute trupe internaţionale de gotic-simfonic. Tilo Wolff - compozitor, aranjament muzical, orchestraţie şi interpretare - este unul din principalii fondatori ai goticului simfonic, realizând încă din 1999 pe albumul Elodia (operă în 3 acte) o colaborare de excepţie cu London Symphonic Orchestra. Nu mai puţin de 187 muzicieni au lucrat pe parcursul a 14 luni pentru realizarea acestei opere rock de o diversitate componistică incomparabilă.

"Cu albumul Lichtgestalt (Figură de lumină) Lacrimosa perfecţionează influenţa clasică începută cu Elodia, desfăşurându-se cu grandoare la nivelul compoziţiei, atmosferei şi la nivel emoţional. Ascultătorului nu-i rămâne decât să-i urmeze chemarea, pierzându-se în magia Lacrimosa. Tilo Wolff, cu accentul sau inconfundabil şi Anne Nurmi, cu o încântătoare interpretare cu gust dulce-amar, transpun încărcătura emoţională a compoziţiilor, dând expresie versurilor care joacă un rol important în drama Lacrimosa." Metalstorm magazine, 2005

Albumul Lichtgestalt pune ascultătorului o dată în plus, dar într-o manieră inconfundabilă, întrebări fundamentale dând şi răspunsuri pe măsură: Şi cine întreabă de mine şi cine vrea să mă audă? Şi cine mă vede şi cine îmi vorbeşte? Nu vreau să trăiesc fără scop. O viaţă fără iubire nu e viaţă!

Daca trăiţi cu prejudecata că nemţii sunt reci, ascultaţi albumul Lichtgestalt al formaţiei germane Lacrimosa şi veţi simţi în mod paradoxal cum "răceala" unei muzici vă va încălzi, poate, sufletul! Cea mai importantă cultură europeană modernă nu oboseşte să ne dovedească, o dată în plus, că are un cuvânt decisiv de spus în oprirea procesului de uscare spirituală a contemporaneităţii!



Componenţa trupei:
Tilo Wolff (compoziţie, vocal, pian)
Anne Nurmi (keyboards şi vocal)
Jens Voigt Leonhardt (bass)
Manfred Ruediger Uhlig (baterie)
Jan-Peter Genkel (chitară)
Dirk Wolff (chitară)

Preţul biletelor este de 45 RON (bilet normal) şi 65 RON la loja oficială.

În Bucureşti, biletele se găsesc la Diverta (Scala, Unirii, Mall şi Plaza), Muzica, Sala Palatului şi Sala Polivalentă. În ţară, biletele se distribuie prin reţeaua Diverta şi pe www.nightwish.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus