iunie 2006
Teatrul LUNI organizează în cadrul programului Green Hours 2006 - un spaţiu câştigat (co-finanţat împreună cu AFCN), un concurs de rezidenţă pentru un tânăr regizor ne-bucureştean, între 15 august şi 15 septembrie 2006. Ideea constă în contractarea producţiei unui spectacol de cca. o oră, cu o distribuţie de 2-4 actori, în spaţiul clubului Green Hours. Spectacolul va avea premiera în a doua jumătate a lunii septembrie, un număr de minimum 6 reprezentaţii până la sfârşitul anului 2006 şi 10 în anul următor.

Concursul se adresează regizorilor absolvenţi ai ultimilor 5 ani (care nu au montat spectacole în Bucureşti), sau studenţilor din ultimul an ai unui institut de învăţământ teatral din afara Bucureştiului.

Se conferă libertate de alegere a textului (românesc sau de aiurea, contemporan sau adaptare contemporană a unui text clasic), a distribuţiei, a modalităţii de "punere în scenă"... în limita unor cheltuieli pentru decor, costume, recuzită, de 1.000 lei noi. Nu se exclud sponsorizări capacitate de "concurent" în cazul în care proiectul său necesită o producţie mai scumpă. (Dar acest lucru nu constituie un avantaj...). Suma maximă prevăzută pentru plata drepturilor autorului textului este de 1.775 lei noi impozabili şi va fi achitată din resursele Teatrului LUNI.

Teatrul LUNI de la Green Hours oferă câştigătorului, prin bugetul de rezidenţă asigurat din finanţarea AFCN următoarele:
 chirie şi cheltuieli întreţinere garsonieră în Bucureşti pentru 1 persoană, timp de 1 lună - 710 RON
 plata biletului de tren (dus-întors) pe ruta "localitate de reşedinţă" - Bucureşti la care se adaugă un abonament lunar RATB şi un abonament lunar Metrou.
 cheltuieli de masă pentru 1 persoană (cf.legii [sic!] - 10,52 RON /zi x 30 zile, adică 315,6 RON
 onorariu (direct) rezident prin contract, conform Legii 8 / drept de autor (1 lună) -1231 RON (impozabili).
 cheltuieli în folosul propriu - la indicaţia rezidentului şi în acord cu Teatrul LUNI - (ex.: cărţi de specialitate, reviste de profil, alte bunuri ţinând de meseria sa - 1065 RON

Aplicaţia (conţinând textul ales şi caietul de regie) va fi depusă la Marta Bănescu, coordonatorul de programe al Green Hours si al Teatrului LUNI (la sediul Teatrului LUNI din Bucureşti, Calea Victoriei 120) sau pe email la adresa: [email protected] până cel târziu sâmbătă 05 august 2006.

O comisie (a cărei componenţă va fi cunoscută la finalul concursului) formată dintr-un grup de "artişti ai Teatrului LUNI" (regizori, actori, scenografi) şi membri ai conducerii Teatrului LUNI va evalua propunerile şi va încerca să aleagă cel mai potrivit proiect până la 10 august 2006. Câştigătorul rezidenţei va fi anunţat în data de 11 august.


(Director Executiv
Teatrul LUNI de la Green Hours
Voicu Rădescu
)




Extras din aplicaţia Teatrului LUNI, privind rezidenţiatul, aşa cum a fost trimisă şi aprobată de către AFCN. Modificările de sume şi schimbarea perioadei se datorează birocratismului legislaţiei, şi întârzierii efective a finanţării.

"Rezidenţiat pentru un regizor

Ne propunem ca, în baza unor aplicaţii, un regizor din generaţia tânără, din afara Bucureştiului, să obţină contractarea unui rezidenţiat pe termen de o lună (iunie) cu Teatrul LUNI.. Rezidentul va lucra cu o echipă de 2-4 actori din zona teatrului independent, o producţie teatrală bazată pe un text contemporan ales de el (propus în aplicaţia pentru rezidenţiat). Spectacolul va fi inclus în stagiunea curentă a Teatrului LUNI, urmând să aibă loc un minim de 20 de reprezentaţii cu piesa respectivă.

Pentru acest rezidenţiat avem în vedere un buget de 1500 euro repartizat astfel: maxim 500 euro pentru copyright text, 400 euro - cheltuieli cazare şi masă, 100 euro - cheltuieli de deplasare (din/în ţară şi în Bucureşti). 500 euro îi revin rezidentului astfel: 200 euro ca remuneraţie directă, iar 300 euro în materiale (ex.: cărţi de specialitate, reviste de profil, alte bunuri ţinând de meseria sa - cheltuieli la indicaţia rezidentului şi în acord cu Teatrul LUNI)."

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus