iulie 2006

Doctorul: Zi 33!
Eu: Jesus?
El: Nu, treizeci şi trei!
Eu: Berea?
El: Numărul!!!
Eu: Nu, Movielandul cu veşti senzaţionale!

#
Ţineţi minte un nou nume de compozitor de muzică de film bombastică, Marc Streitenfeld, noul Hans Zimmer pentru sir Ridley Scott, pentru care face muzica la American Gangster, după ce acesta l-a luat la A Good Year, după ce a terminat colaborarea cu Zimmer (6 filme, începută la Black Rain), al cărui aranjor Streitenfeld era. Şi că veni vorba de muzică...

#
Omul de la Audioslave, prietenul lui Michael Mann (care i-a băgat muzica în Collateral dar şi în Miami Vice, i-o fi dat un mojito, ceva), fostul lider de la Soundgarden, adică Chris Cornell este cel ce va cânta piesa titlu la noul Bond. El a compus, alături de David Arnold, noul cântec, tema lui Bond 21, Casino Royale, adică, "You Know My Name". Unul din puţinii bărbaţi care cântă în Bond, mă aşteptam la un Goldfrapp ceva, bravo Chris, dar sincer l-aş fi preferat pe Iggy Pop, care pe compilaţia Shaken & Stirred, are un cover excepţional după We have all the Time in the World (cântată de Louis Armstrong în On Her Majesty Secret Service). În afară de Tom Jones, Paul McCartney, Morten de la A-ha, Simon Le Bon de la Duran Duran, Cornell a intrat în clubul select de masculi care au pus piciorul??!! - laringele, în teritoriul lui James Bond...

Plus s-a anunţat din nou tie in-ul cu Smirnoff, dar eu mi-am cumpărat o vodcă SKYY, că mi-a plăcut sticla, care e albastră.

#
S-a anunţat şi Bond 22, premiera 8 mai 2008. Se aude că va avea un regizor de KK, dar nu mai de KK ca Hulk 2 (mr Transporter, Luis Letterier). Roger Mitchell, faimos pentru Notting Hill şi Changing lanes, va fi cel care-l va dirija pe Daniel Craig pentru a doua oară în smokingul lui 007. Apoi va urma Bond 23,

#
dar până atunci s-a dat şi data de lansare la Iron Man, 2 mai 2008, Jon Favreau regizor, dacă nu-l ştiţi ca actor din Sopranos, a regizat Elf şi... Zathura. Nu se ştie încă cine o să-l joace pe Tony Stark, aka Omul de fier, acum câţiva ani era vorba de Tom Cruise. Cu Favreau, mai degrabă o să fie Vince Vaughn. Oare piesa Black Sabbath în soundtrack? "Teaun neaun, I am, I am... Iron Man... tam dam da da dam...."

The Black Dahlia deschide festivalul de la Veneţia pe 30 august. Iată şi trailer-ul care arată splendid. Şi în plus, mega-surpriză, vocea lui De Palma e pe trailer, la început, dirijând-o pe Elisabeth Short (Mia Kirshner) "Domnişoară Short, e o scenă foarte tristă, puteţi interpreta tristeţea?!" Piesa moody de pe trailer este Dirge, cu Death in Vegas.

Premiera americană (wide) pe 15 septembrie, site-ul oficial deschis şi zvon de insider, aud că vine şi la noi cât de curând, poate chiar în septembrie!!!!

Până atunci vă puteţi delecta cu trupa de metal BLACK DAHLIA MURDER, originară din Detroit.


(Harnett, Scarlett şi de Palma, making Dahlia noir)


#
Data trecută vorbeam de The Departed, că iese pe 6 octombrie şi moca trailer. Iată, cei de la Warner s-au grăbit să-i dea drumul. Mă enervează că fură din muzicile mele preferate (început pe Rolling Stones, final pe un cover la Confortably Numb) pe cât de intimist şi moody este cel la lui De Palma, pe atât de bombastic e cel al lui Scorsese. O nouă nominalizare pentru Jack? We'll see!

#
Aha, şi am văzut un super-film, Evil Aliens de Jake West, noul Raimi & Jackson (Peter, nu Michael), un nepot demn al lui Evil Dead şi Bad Taste / Braindead. Jake e noul aspirant la viitorul horror-ului independent, tocmai a fost în România să facă Pumpkinhead III, cu tot cu domnu' Lance.

RIP iulie negru, după Syd Barrett, Red Buttons, Jack Warden, Gerard Oury, Mako, all will be remembered.

#
E Zodia Leului (Roar!). Azi e ziua lui miss Showgirl, Elisabeth Berkley a împlinit 34 de ani. Still yummy! Kubrick ar fi împlinit pe 26 iulie 78 de ani (yo, Kenny!). Pe 3 august John Landis face 56 (tocmai am văzut Susan's Plan şi nu suge deloc aşa cum se zicea). Şi io fac ceva dar nu mai zic.

Din Movieland,

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus