Şapte Seri / august 2006
Plaja, ultima cică, loc cunoscut de amatorii de rave, şopârle şi pastile pentru purtat ochelari de soare cât faţa... în depărtare conturul luminilor oraşului, Mamaia nu Miami! Complet cu Mojito Beach, unde Dj-eii sunt gods şi mojito-ul rules!!! Nu mai zic nimic de decadenţă şi atracţia fatală feminină! Câteodată ar fi mişto să fii Colin Farrell (n-am zis Mutu şi nici Irinel şi nici Brangelina), cred că şi în condiţiile actuale acolo ar fi cool să fii chiar Mad Mel! Pardon, DUI anti-semite Mel Gibson!

Mă pregătisem să scriu apropo de Miami Vice de Mamaia Vice, de nebunia de la concertul Fat Boy Slim, pe care io nu l-aş numi concert că n-a cântat nimeni live, "Right Here Right Now", că altfel ar fi trebuit să fie prezenţi Morricone, Cream, şamd până la Gorillaz. Cum mă plimbam prin mulţime, mă gândeam la "Ready Steady Go" al lui Oakenfold, când intră Tom Cruise în clubul techno, pentru a face un hit... nu în Heat, ci Collateral, şi aşa mă şi simţeam.

Revenind la Miami Vice şi all things Michael Mann, mă gândeam că prima dată nu mi-a plăcut filmul total şi mi s-a părut că nu prea îţi pasă de personaje, că e clişeu după clişeu şi în afară de faptul că e filmat Koios cum nu HD-ul n-a mai văzut, nici muzica nu e nimic nou de fapt, acelaşi Mann, altă pălărie, adică mojito în loc de Jack... aşa că m-am mai dus odată şi mi-a păsat de tot, de Crockett şi Tubbs, de barca pe care scrie Mojo, de mojito-ul pe care-l comandă Crockett de la portugheza bronzată şi sexy de la bar (pentru trivia şi posteritate, Ana Cristina De Oliveira, cu care m-aş fi însurat ieri), de piesele Mogwai care de fapt nu cântă aşa, de accentul şi freza lui Ciaran Hinds, de mecla agentului FBI rus ciuruit (Pavel Lychnikoff ), de vântul care suflă pe cămăşile lui Crockett şi Tubbs pe vapor, de cascada răcoaraosă de pe lângă casa lui Montoya, de poza mamei Isabellei (Gong Li) şi de Bai Ling, care nu joacă dar mi-ar fi plăcut mai mult ca Gong Li, şi în plus vorbeşte mai pe-nţeles englezeşte... dar mai ales de mojito-urile pe care mi-aş dori să le beau şi eu la Havana, deocamdată am ras de pregătire unul excelent la Mamaia, un mojito la Mojito, 14 lei noi, deh... deci Fat Boy Slim, rave, prima playa, ultima playa, Mad Mel... care l-a răstignit pe Jesus (în film, şi nu cred că pentru că era evreu), acum toată lumea îl răstigneşte pe Mel. Lăsaţi-l dom'le, că era beat! Şi nu cu mojito că altfel ar fi zis că Fidel e de vină de toate cele...

Dar românilor nu le pasă de Mel antisemyto sau de Crockett şi Tubbs, deşi gagicile sunt excitate de Colin Farrell, care, spuneam data trecută, umblă pe ecran ca o erecţie constantă... şi nici de Fat Boy Slim că le-a plăcut mai mult Tiesto, care mai de care încearcă să mai prindă ceva litoral în luna lui cuptor, ce era la Mamaia, ca termitele din Apocalypto... curat vice, vice prim şi tov... în fine revenind la all things Michael Mann, mojito-ul a fost bun rău....
Regia: Michael Mann Cu: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Luis Tosar, Naomie Harris

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus