24-FUN, ediţia Bucureşti / august 2006
Printr-o anexă a Legii Tinerilor, publicată în M.O. la 27 iulie 2006, sediul din Calea Victoriei 120, - a trecut in proprietatea ONG-ului fantomă FNT. Nu e aşa de simplu!

Ştiţi clădirea din Calea Victoriei 120? Adică sediul Grupului pentru Dialog Social; al primei librării Humanitas; al Revistei 22? Locul unde de 12 ani există Clubul Green Hours şi Teatrul LUNI? Cunoaşteţi aceste nume? Sau măcar vă spun ceva?

Acum înc-o-ntrebare: Aţi auzit de Fundaţia Naţională pentru Tineret? Ei bine, cea din urmă vrea sa fie proprietară la adresa celor de care vă întrebam mai sus. Şi pentru că-şi doreşte asta, "s-a" creat o lege. Ce a gestat, prin maldărul de hîrtii ale Parlamentului, un timp. Cînd "s-a" găsit momentul propice, a fost scoasă spre votare.

Ghiciţi ce s-a-ntîmplat? Era cald în 27 iulie 2006; în anexa legii se preciza doar o adresă - nu numele entităţilor ce-şi desfăşoară (de atîta timp) activitatea în acel loc, nu faptul că GDS are în folosinţă spaţiul respectiv de la deţinătorul legal, Ministerul Culturii - există afirmaţia că adresa ar fi făcut parte din patrimoniul fostului UTC (nimeni n-a verificat...). Şi astfel, ingineria legislativo-parlamentară iniţiată de unii (cine or fi? Pentru a afla asta chiar vă cerem sprijinul!) a trecut prin atmosfera de "leisure" balcanic a parlamentarilor noştri (fie ei de o parte sau alta a baricadei). În unanimitate.

Acum, pare ca totul e şi s-a-ntîmplat legal. Asta e legea, zic beneficiarii potlogăriei de mai sus. Ei bine, vă cerem sprijinul să le dăm cu legea-n cap! Va cerem să "delaţionaţi" legal, pe faţă. Ce ştiţi sau reuşiţi să aflaţi despre ei. Ca "entităţi" juridice şi ca persoane. Nu e simplu, nu veţi găsi informaţii prea uşor. Nici unde-au sediul nu se ştie clar. Dar Internetul e mare. Şi întîmplarea provocată. Şi poate şi dorinţa voastră de-a ne sprijini!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus