septembrie 2006
Over There / Război în deşert, un nou serial de război de 12 episoade debutează în luna octombrie la HBO.

Over There este o dramă de grup, drama membrilor unui detaşament al armatei americane, aflat pentru prima oară în misiune în Irak. Drama se axează pe provocările cu care se confruntă soldaţii, examinând consecinţele pe care războiul le are asupra lor şi asupra familiilor lor de acasă. Seria explorează piedicile fizice, emoţionale şi culturale cu care se confruntă ei zilnic.

"Over There este primul serial de televiziune al cărui scenariu se bazează pe un război aflat în prezent încă în desfăşurare, în care sunt implicate Statele Unite ale Americii. Achiziţionându-l, postul de televiziune HBO şi-a demonstrat încă odată nonconformismul şi curajul de a trata probleme controversate. Deşi acest război este purtat foarte departe de Europa Centrală, totuşi, datorită televiziunii şi internet-ului şi locuitorii acestei părţi a lumii pot urmări îndeaproape desfăşurarea conflictului. HBO devine un inovator prin difuzarea serialului Over There, întrucât acesta tratează războiul din Irak nu dintr-un punct de vedere politic, ci din raţionamentele şi perspectivele morale, emoţionale şi culturale ale soldaţilor ce poartă o luptă de supravieţuire în fiecare zi." afirmă Linda Jensen, CEO al HBO Europa Centrală.

Seria a fost creată de către Steven Bochco şi Chris Gerolmo. Bochco este unul dintre cei mai prolifici producători de televiziune, având la activ nenumărate seriale pemiate şi de mare succes precum NYPD Blue, Murder One, L.A. Law şi Hill Street Blues. Pe de altă parte, Chris Gerolmo a câştigat premiul Asociaţiei Scriitorilor Americani precum şi o nominalizare la premiile Emmy pentru scenariul şi regia filmului său Citizen X. De asemenea, i-a mai fost acordată şi o nominalizare la premiile Golden Globe pentru scenariul mult apreciatului film artistic Mississippi Burning.

Distribuţia acestui serial îi include pe Josh Hender în rolul lui Bo, Luke MacFarlane (Kinsey) în rolul lui Dim, Erik Palladino (ER) în rolul sergentului Scream, Keith Robinson (American Dreams) în rolul lui Angel, Kirk "Sticky" Jones (The Shield) în rolul lui Smoke, Lizette Carrion (NYPD Blue) în rolul lui Doublewide, Nicki Aycox (Providence) în rolul lui Mrs. B, Omid Abtahi în rolul lui Tariq, Sprague Grayden (Six feet under) în rolul lui Terry, Brigid Brannagh în rolul Vanessei Dumphy, Lombardo Boyar în rolul lui Sergio Del Rio and Jimmy "Jax" Pinchak în rolul lui Eddy.

Over There Război în deşert va avea premiera în România vineri, 13 octombrie, cu începere de la ora 21.00. Episoadele vor fi programate timp de 12 saptamani, in fiecare vineri de la ora 21.00.
Regia: Steven Bochco Cu: Josh Henderson, Luke Macfarlane