octombrie 2006
Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006
Iubitorii de film de calitate sunt aşteptaţi la cea de-a opta ediţie ASTRA FILM FEST.

Cei care doresc să ia partea la cea de-a opta ediţie a Festivalului de film documentar şi antropologie vizuală "ASTRA Film Fest 2006" au deja la dispoziţie programul împărţit pe cele şapte zile.

Programul detaliat, postat pe site-ul oficial al Festivalului, vă prezintă orele de proiecţie ale celor 90 de filme din program, dintre care 50 au intrat în secţiunile competiţionale.

Filmele din cadrul Festivalului vor rula în două săli, în fiecare dintre acestea programul zilnic fiind împărţit în mai multe serii de proiecţie. La fel ca şi la ediţiile anterioare, filmele proiectate în sala A vor fi reluate a doua zi, astfel încât publicul Festivalului să poată cuprinde cât mai mult din seva documentară a evenimentului internaţional de la Sibiu.

Video-barul nu va lipsi, anul acesta el fiind dotat cu 10 sisteme video de înaltă calitate oferite de firma Sony, participanţii la Festival avînd posibilitatea de a vedea sau revedea individual filme pe care le-au pierdut sau producţii care le-au plăcut în mod deosebit.

În curînd, pasionaţii filmelor documentare vor avea acces şi la sinopsisurile filmelor intrate în concurs. Acestea vor fi disponibile tot pe site-ul oficial al ASTRA Film Fest. Astfel, publicul fidel al Festivalului îşi va putea programa din timp filmele pe care să nu le rateze pe marele ecran sau la video-bar. Vor putea alege mult mai uşor când urmărească filmul despre lupta crâncenă ce se dă în aceste timpuri la Roşia Montană (New Eldorado al lui Tibor Kocsis) şi când să asiste la mărturiile sfâşietoare ale unei familii de maghiari care a asistat activ la evenimentele din 1989 şi cele din martie 1990 (Balkan Champion, semnat de Kincses Réka) sau când să soarbă din fascinantul film despre evreii din România, semnat de Radu Gabrea, Rumenye, Rumenye.

Ediţia din acest an a ASTRA Film Fest se va desfăşura între 23 şi 29 octombrie 2006 la Sibiu, având ca locuri de proiecţie sălile Casei de Cultură a Sindicatelor şi Sala Thalia. Invitaţii ediţiei din acest an vin din 50 de ţări. Tema specială ASTRA FILM FEST 2006 este România. În acest context, Festivalul a programat:
Romania.doc16: o retrospectivă a celor mai reprezentative filme documentare româneşti produse în ultimii 16 ani,
"Filmul documentar, încotro?" organizat de Editura Video (MCC) sub egida Zilelor Francofoniei,
Expoziţii de fotografie.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus