noiembrie 2006
A XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se apropie de final, pe ritmuri de jazz. În ultima seară va fi prezentat spectacolul Dialoguri şi fantezii în jazz. Ion Caramitru si Johnny Răducanu, protagoniştii scenariului care îmbină versurile cu notele muzicale, vor trage cortina acestei ediţii la Atheneul Român, ora 22:00.

După Macbett, spectacol al Teatrului Naţional, Bitola, Ion Caramitru este din nou pe scena festivalului în postura de regizor şi, de data aceasta, chiar de scenarist. Este cunoscută pasiunea lui pentru poezie, Caramitru realizând până acum recitalurile, Trecut-au anii, Eminescu după Eminescu. A lansat, de asemenea, in 2004, Atelierul de poezie de la Ipoteşti, dedicat tinerilor actori.

Pentru Dialoguri şi fantezii în jazz, Ion Caramitru a ales fragmente din opera Anei Blandiana, a lui Nichita Stănescu, Dan Verona, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu. Spectacolul face parte din proiectul Voci si spectacole memorabile, realizat de UNITER şi SRR.

Pînă în momentul final al festivalului din acest an, publicul iubitor de teatru va putea trece prin experienţa unică a vizionării spectacolului Cevengur, al celebrului regizor Lev Dodin, realizat împreună cu trupa teatrului al cărui director artistic este, Malîi Teatr din Sankt Petersburg.


Miercuri, 15.11.2006

11.00 Teatrul ACT
Cenzura în teatru. Documente. 1948 - 1989; Viaţa teatrală în şi după comunism
, ediţie coordonată de Liviu Maliţa, Editura Efes, Cluj 2006
Modul LANSĂRI DE CARTE ŞI CD-uri

19.00 Teatrul Naţional "I.L. Caragiale", Sala Mare
Cevengur
de Andrei Platonov, regia Lev Dodin, Malîi Teatr, Sankt Petersburg (1h 50min.)
Modul PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ - SPECTACOLE ŞI PERSONALITĂŢI

22.00 Atheneul Român
Dialoguri şi fantezii în Jazz
, cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu (1h 30min.)
SPECTACOL DE ÎNCHIDERE

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus