Revista HBO / noiembrie 2006
Volver
Nu e cel mai emoţionant (Todo sobre mi madre), nici cel mai flamboaiant (Kika), nici cel mai amuzant (Mujeres al borde de un ataque de nervios), nici cel mai ambiţios (La mala educacion).

Este o bijuterie inclasabilă şi o întoarcere veritabilă - a formidabilei Carmen Maura (după 18 ani!) şi a regizorului însuşi în La Mancha, locul copilăriei. Este un film despre părinţi (în special mame) şi copii (în special fete), un film despre păcate trecute, dar nu uitate, despre răni închise, dar nu vindecate, despre regrete încete, dar nu tardive. Este o recitire (post) modernă a plotului cărţii (de succes - sic!) scrise de Marisa Paredes în pe nedrept neglijatul La flor de mi secreto (cadavrul din bucătărie, mutat în frigider, mutat în restaurant), care comportă una din cele mai credibile (re-sic!) fantome din istoria cinematografului şi una din cele mai ataşant / dărâmătoare performanţe actoriceşti din aceeaşi istorie - vorbesc despre Penélope Cruz, amestec seducător de Joan Crawford (Mildred Pierce) şi Anna Magnani (Bellissima).

Volver este un film de Pedro Almodóvar. Care nu se ratează, adică.



Regia: Pedro Almodovar Cu: Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo, Yohana Cobo

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus