iunie 2003
Plots With a View
CU :

ALFRED MOLINA
BRENDA BLETHYN
CRISTOPHER WALKEN
NAOMI WATTS

Regie: Nick Hurran
Scenariu: Frederick Ponzlov
Producători: Jason Piette, Michael Cowan, Suzanne Lyons, Kate Robbins
Producători executivi: Marie Vine, David Rogers, Alex Marshall, Terry Chase
Imagine: James Welland
Montaj: John Richards
Muzica: Rupert Gregson-Williams
Costume: Ffion Elinor
Gen: Comedie/Dragoste
Producţie: Marea Britanie / SUA 2002

SINOPSIS

Aceasta comedie aruncă o privire ironică asupra vieţii unui mic orăşel englez de provincie, în centrul căreia se află două firme rivale de pompe funebre. Boris Plotz, directorul firmei de pompe funebre Plotz, a avut două vise încă din copilărie... dansul şi pe Betty. Betty îl iubea în secret pe Boris, dar nu s-a putut ridica împotriva dorinţelor tatălui său, astfel încât a fost silită să se mărite cu un căutător de aur. Boris şi-a abandonat visele şi s-a dedicat afacerilor familiei sale. Vieţile personajelor au rămas neschimbate până în momentul morţii soacrei lui Betty. Boris şi Betty sunt reuniţi de împrejurări şi, în timp ce discută detaliile înmormântării bătrânei doamne, vechea scânteie se reaprinde.



Înmormântarea va avea loc la Capela Plotz, spre disperarea firmei concurente, condusă de Frank Featherbed. Ca un adevărat american ce se află, Featherbead este hotărât să revoluţioneze industria britanică a pompelor funebre, prin introducerea înmormântărilor tematice.

Boris descoperă că singurul obstacol care îl desparte de dragostea lui Betty este mariajul acesteia cu primarul. Într-o încercare disperată de a dobândi fericirea, Boris şi Betty hotărăsc să însceneze moartea femeii şi să fuga împreuna.

În acest timp, Featherbed oficiază prima sa înmormântare - care are loc, spre surpriza celor prezenţi, în stilul Star Trek. În timpul ceremoniei, asistentul lui Featherbed se ocupă de efectele speciale responsabile pentru fum şi muzică. Cu toate acestea, atunci când apasă butonul care ar trebui să ridice sicriul pentru efectul de "teleportare", acesta se rupe, iar sicriul este aruncat prin acoperiş!

Boris îşi pune în practică planul de a înscena moartea lui Betty, cerându-i ajutorul doctorului din oraş. Toate decurg conform planului, Boris şi Betty dansează la picnicul oraşului, iar Betty se împiedică exact la marginea unei prăpăstii. Cu toate acestea, privitorii nu îşi pot da seama că Betty a căzut de la mică distanţă şi ca a aterizat pe o stâncă. Boris ţine mulţimea la distanţă în timp ce Betty ajunge cu ajutorul unei frânghii pe fundul prăpăstiei. Doctorul oraşului o mânjeşte cu sânge artificial, şi se pare că înşelătoria nu va fi descoperită, dar Featherbed insistă să oficieze el ceremonia de înmormântare. Soţul lui Betty aproape că acceptă, dar doctorul salvează situaţia, spunând că ultimele cuvinte ale acesteia au fost "Plotz".



Din nefericire, nimic nu decurge conform planului. La înmormântare, Betty este silită să asculte confesiunile soţului său, care este fericit că în sfârşit îi moşteneşte banii, dar şi a amantei acestuia, care complota să o ucidă. În tot acest timp, Betty este silită să-şi ţină răsuflarea şi să facă pe moarta. După mai multe întâmplări nefericite, Betty şi Boris reuşesc să fugă împreună, dar sunt demascaţi de Featherbed.
Regia: Nick Hurran Cu: Alfred Molina, Brenda Blethyn, Cristopher Walken

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus