Time Out Bucureşti / noiembrie 2006
Dog Soldiers (horror cu soldaţi şi vârcolaci realizat cu un ochi la Night of the Living Dead şi cu altul la Evil Dead), primul film de cinema al britanicului Neil Marshall, a fost surpriza sângeroasă şi binevenită a festivalului britanic de acum doi ani.

În 2005, regizorul a recidivat cu acest The Descent (dacă l-ai pierdut la recent încheiatul festival, nu-l rata acum!), infirmând toate temerile (one hit wonder etc.) şi confirmând toate aşteptările (tuşele personale, locaţia claustrofobică, eleganţa viscerală etc.).

Dar filmul nu-i doar povestea terifiant / întunecată a celor şase femei (sic!) terorizate de monştri mai mult sau mai puţin vizibili în străfundurile muntelui, ci şi o dramă aparte, un studiu psihologic, o şaradă bolnav / perversă, deschisă de unul dintre cele mai oribile şi fascinante accidente rutiere şi închisă (?) de un montaj care-ţi cam cere să apreciezi ce-ai văzut, chiar (sau mai ales) dacă ţi-ai ros unghiile până-n carne, la justa valoare: mult mai mult decât un simplu film horror.

Teme-te! Dar nu de bonusuri, răposate demult...

The Descent,
regia Neil Marshall, 2005
cu: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Alex Reid, Saskia Mulder.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus