România Liberă / ianuarie 2007
Moartea domnului Lăzărescu
Filmul lui Cristi Puiu, Moartea domnului Lăzărescu, a fost nominalizat pentru Cel mai bun film străin la Premiile Societăţii Criticilor de Film Online, informează revista "Variety", citată de Mediafax.

Filmul lui Cristi Puiu se bate cu L'enfant, filmul fraţilor Dardenne, Pan's Labyrinth de Guillermo Del Toro, Volver de Almodóvar şi Water de Deepa Mehta.

Această nominalizare se alătură poziţiei întîi pe care filmul a avut-o în topul indieWIRE al celor mai bune filme ale anului, prezenţei în top-ten-urile criticilor unor publicaţii importante ca "The New York Times", "The Hollywood Reporter" sau "Village Voice", şi Premiului pentru rol secundar feminin obţinut de Luminiţa Gheorghiu din partea Asociaţiei Criticilor de Film din Los Angeles. Pe 13 ianuarie 2006, actriţa va pleca spre Statele Unite pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor.
Regia: Cristi Puiu Cu: Ion Fiscuteanu, Luminiţa Gheorghiu, Gabriel Spahiu, Doru Ana

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus