Tărâmul lui Andilandi / ianuarie 2007
Flushed Away
Primisem de vreo săptămână o invitaţie din partea British Airways, la premiera privată a unui filmuleţ de animaţie, pe care, sincer vorbind, n-aveam niciun chef s-o onorez. Nu pentru că n-aş fi o "fană" a genului, ci pentru că eram teribil de obosită. Avusesem parte de nişte zile superbe, dar parcă prea pline pentru ritmul în care sunt eu obişnuită să trăiesc, aşa că am încercat să mă eschivez...

Nu mi-a mers însă! Băieţelul meu face parte din aceea categorie de copii teribili, cu care-ţi "merg" foarte puţine trucuri, dar nu-mi pare rău nicio clipă că am fost practic "constrânsă" să ajung la vizionarea cu pricina. Filmuleţul de animaţie Flushed Away e unul care merită într-adevăr văzut! Nu-l rataţi, şi dacă aveţi pe acasă năzdrăvani de peste 5, hai 3 anişori, curioşi şi curajoşi deopotrivă, nu-i lăsaţi acasă. Pregătiţi-vă, cu toţii, să aveţi parte de o aventură de zile mari!...

La început, veţi face cunoştinţă cu protagonistul: Roddy, un şoricel din "înalta societate" ce ducea traiul de huzur al unui animăluţ de casă, într-un apartament luxos din Kensington. Apoi îl veţi "savura" pe Sid, un simpatic şobolan de canal, care apare în acest mic Paradis prin chiuvetă şi schimbă fundamental viaţa lui Roddy. Mai exact, îl aruncă în toaletă şi trage apa după el, expediindu-l direct în sistemul de canalizare al Londrei. Odată ajuns în acel mic orăşel subteran, Roddy va avea de trecut nenumărate obstacole: va trebui să se obişnuiască cu melcii cântăreţi (sarea şi piperul întregului film), să fugă de gaşca şobolanilor mafioţi ori de echipa broaştelor karatiste, conduse magistral de "Le frog". Tot aici, Roddy o va cunoaşte (şi se va îndrăgosti iremediabil) de Rita (Kate Winslet), o mică "întreprinzătoare" a canalelor, care îşi face munca cu ajutorul credincioasei sale ambarcaţiuni, Jammy Dodger.

Dacă încă mai ezitaţi, gândiţi-vă doar că acesta e cel mai nou film pentru familie al celor de la Dreamworks Animation şi Aardman Animation, producătorii mult mai celebrelor Shrek şi Wallace & Gromit. Şi cu asta, chiar că nu-mi mai rămâne decât să vă urez: vizionare plăcută!
Regia: David Bowers, Sam Fell Cu: voci: Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen, Jean Reno

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus