Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Mi se duce bateria

Teatru la radio şi pe internet: Mi se duce bateria de Alina Nelega

ianuarie 2007
Studioul Teritorial de Radio Cluj prezintă premiera absolută a spectacolului de teatru radiofonic:

Mi se duce bateria
de Alina Nelega
duminică 11 februarie 2007, ora 21, la Radio Cluj - 95,6FM în zona Cluj, 95,4FM în judeţele SB şi AB, 909Khz, 1593 Khz pe unde medii şi online la http://www.radiocluj.ro/.

Mi se duce bateria este o producţie Radio Cluj a stagiunii de teatru radiofonic 2006 / 2007. Piesa originală, scrisă special pentru teatru radiofonic de Alina Nelega exploatează dramaturgic posibilităţile aparent nelimitate de comunicare aduse de noile tehnologii. Piesa vorbeşte însă mai ales despre pierderea adevărului comunicării interumane. Prin intermediul telefonului mobil ne aflăm acolo unde nu putem fi, anulăm distanţele, ne globalizăm. Telefonul mobil se interpune însă şi ca o scuză, un subterfugiu pentru a scăpa din situaţii incomode; devine mâna destinului, atunci când se descarcă într-un moment important. Sunt situaţii cotidiene, scrise şi asamblate în scene independente de Alina Nelega, care ne provoacă să medităm la cât comunicăm în mod real şi când dialogurile noastre se transformă într-un steril monolog. Alina Nelega semnează şi regia artistică a spectacolului pentru că dramaturgia piesei exploatează tocmai multiplele planuri sonore, specifice doar teatrului radiofonic. Muzica originală de spectacol semnată Zeno Apostolache dă ritmul vieţii cotidiene, contrapune invazia kitsch-ului sonor pierderii consistenţei comunicării.

Cu această piesă dorim să ne adresăm în special publicului tânăr, consumatorul noilor tehnologii, care vor recunoaşte în subiectul şi soundul spectacolului lumea de azi.

Vă invităm să ascultaţi piesa.

Mi se duce bateria
de Alina Nelega
regia artistică: Alina Nelega
compozitor: Zeno Apostolache

interpretează actorii Teatrului Naţional Cluj: Cătălin Herlo, Elena Ivanca, Cristina Pardanschi, Emanuel Petran, Cornel Răileanu, Vasilica Stamatin
şi studenţii Facultăţii de Teatru şi Televiziune Cluj: Claudia Ardelean, Diana Bathory, Silvius Iorga, Dorina Nemeş, Ionuţ Oprea, Bogdan Rădulescu, Vlad Robaş.

inginer de sunet: Rada Stan
redactor: Oana Cristea Grigorescu
producţie Radio Cluj, februarie 2007.

Get this widget | Share | Track details

Toate articolele despre Mi se duce bateria

Încărcaţi-vă bateriile pentru teatru radiofonic - Mi se duce bateria, Mircea Sorin Rusu