Time Out Bucureşti / februarie 2007
O jună pariziancă moşteneşte 50.000 de euro de la o mătuşă fermecător de zgîrcită, drept care îşi lasă baltă boyfriendul cam pisălog, o şterge la Cannes şi se instalează la Carlton. Unde domnesc plictiseala (sîntem off-season) şi un anume domn Stephane, care ba verifică autoritar "fonetica" apartamentelor, ba zbiară ordine în numele lui Elton John, ce stă să vină, ba cere împrumuturi de la bancă sub alt nume, ba încearcă să vîndă o casă ce nu-i aparţine...

V-aţi prins desigur că avem de-a face deopotrivă cu un escroc talentat, deşi cam brutal, cu o tînără descurcăreaţă, deşi cam răzgîiată, şi cu o comedie romantică, deşi cam plată. Plată pentru că regizorul Christian Vincent, care se aventurează în premieră pe acest teren, o fi tras el cu ochiul la faimoasele screwball comedies "d'antan" şi bănui că a bifat şi ceva Lubistch-uri "par la même occasion", dar n-a captat cum se cuvine nici demenţa primelor, nici eleganţa celui de-al doilea.

Cele trei (sic!) steluţe ale filmului sînt, de fapt, Jose Garcia, Isabelle Carre şi Francois Cluzet, actori de cinci stele (re-sic!), care meritau o cazare mai bună.
Regia: Christian Vincent Cu: Isabelle Carre, Jose Garcia, Francois Cluzet, Jean-Paul Bonnaire

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus