Eddie's site / februarie 2007
Pursuit of Happyness **** - cu Will Smith într-un rol remarcabil (e nominalizat şi la Oscar!) de tată ruinat financiar care nu vrea în ruptul capului să ajungă homeless împreună cu simpaticul lui fiu de 5 ani aşa că luptă de nebun să facă rost de bani şi de o slujbă ca broker. Emoţionant, uşor clişeist, dar merită.

Flushed Away *** - o animaţie destul de reuşită, cu un şoarece de lux care "scapă" în canal şi realizează că viaţa comodă şi fără familie e la fel de interesantă ca un soldat de plumb care nu e în stare să împuşte duşmanul. Genial personajul Le Frog. A, evident şi răhăţeii cântăreţi!

Pan's Labirynth (El labirento del fauno) ** - de mexicanul Guillermo del Toro (Hellboy, Mimic). Are câteva nominalizări la Oscar 2007, inclusiv pentru cel mai bun film străin. O poveste fantastică desfăşurată pe fundalul războiului civil din Spania. Cam scârbos, ca să fiu sincer sau poate nu m-a prins pe mine story-ul uşor inegal.

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning * - credeam că Hostel e filmul cu cele mai multe bucăţi de carne umană însă m-am înşelat: e o măcelăreală în TCM de te ia cu stare de vomă. L-am luat ca film de groază, dar nu te-ngrozeşte decât sângele. Un singur punct bun: Jordanna Brewster (Chrissie) n-arată rău deloc!

Idiocracy ** - o comedioară subţirică despre un tip mediocru care participă la un program militar de criogenie, e uitat în frigider fo' 500 de ani după care se trezeşte într-o lume în care toţi oamenii sunt atât de proşti încât el devine automat cel mai deştept reprezentant uman de pe planetă. So what?

Hotel Rwanda ***** - (nu-l văzusem, îl tot evitam, ca fraierul, de vreo doi ani). Inutil să mai descriu - genocidul din Rwanda, din 1994 (incredibil ce lucruri s-au petrecut acum doar 12 ani, faptele sunt reale). Don Cheadle face un rol perfect.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus