România Liberă / martie 2007
Întîmplător, toate cele patru filme care intră azi pe ecrane au de-a face cu muzica. Poate pentru că ieri a fost Ziua Femeii? Oricum, sunt foarte diferite. Fiecare are muzica lui. Ultimul radio show / A Prairie Home Companion este superbul cîntec de lebădă al regizorului Robert Altman, La Vie en rose / La Môme este biografia vieţii lui Edith Piaf, Muzica şi versurile / Music and Lyrics este o comedie romantică despre un compozitor şi o textieră, iar Aventurile lui Piccolo şi Saxo un film de animaţie ale cărui personaje sunt instrumente muzicale.


Cînd instrumentele cîntă singure

Aventurile lui Piccolo şi Saxo / Piccolo, Saxo et compagnie, primul lungmetraj în 3D produs în România, promite să fie agreabil pentru copiii de la 3 ani în sus.

Realizat după o operă veche de 50 de ani, adusă pentru prima oară pe marile ecrane, filmul merge pe combinaţii inedite- verdele cu albastrul, instrumentele de lemn cu alămurile (cum e şi prietenia "contra naturii" dintre Piccolo şi Saxo).

Pornit oarecum uscat şi unidimensional, filmul căpătă pe drum mobilitate şi energie. Secvenţele din topitoria doctorului Ciocan sunt cele mai elaborate, culorile sunt frumoase, cadrele reuşite. Cele mai drăguţe personaje rămîn cheile Sol, La şi Do, zînele furate de doctorul Ciocan şi eliberate de cei doi prieteni.
Regia: Eric Gutierrez, Andre Clavel Cu: voci: Jean-Baptiste Maunier, Eugène Christo-Foroux, Anaïs

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus