România Liberă / iunie 2003
Donnie Brasco
De origine britanică, realizator în 1977 al filmului Omul cu masca de fier cu Richard Chamberlain, lui Mike Newell i-a surîs norocul de-abia în ultimii ani, atunci cînd a realizat marele hit Patru nunţi şi o înmormîntare, filmul englez cu cele mai mari încasări la momentul acela. El a încercat să recidiveze succesul în anul 1999 cu pelicula Notting Hill.

Pentru Donnie Brasco, regizorul s-a oprit la povestea agentului FBI Joe Pistone, care, în anii ‘70, a reuşit să se infiltreze în Mafie sub numele de Donnie Brasco şi să cîştige încrederea şefilor lumii interlope. Acţiunea undercover a lui Pistone a dus la distrugerea unei importante reţele de mafioţi, dar şi la probleme personale grave în relaţia cu soţia sa. Ataşîndu-se de protectorul său, Lefty Ruggiero, el suferă o criză de conştiinţă atunci cînd acesta este executat de mafioţi pentru credulitatea sa.

Donnie Brasco este încă un rol excepţional pentru Johnny Depp. Pentru aceasta, el s-a împrietenit cu Joe Pistone, care s-a declarat uimit de felul în care actorul a reuşit să-i copieze comportamentul. Johnny Depp îi dă replica unui mare actor, în rolul lui Lefty, Al Pacino. Întîlnirea lor într-un film cu mafioţi se aseamănă unei alte predări de ştafetă între doi mari actori, Marlon Brando şi Al Pacino în Naşul, cei trei fiind categoric liderii generaţiilor lor ca actori de film. În rolul soţiei lui Donnie Brasco apare Anne Heche, lideră la rîndul ei a grupului de actriţe lesbiene de la Hollywood.

Fişa tehnică :

Donnie Brasco, SUA, 1997
Regia : Mike Newell
Cu : Johnny Depp, Al Pacino, Anne Heche



Regia: Mike Newell Cu: Johnny Deep, Al Pacino, Michael Madsen, Bruno Kirby, James Russo, Anne Heche

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus