România Liberă / martie 2007
Ticăloşii, de Şerban Marinescu, e inspirat şi el din realitate, dar nu are pretenţia nici să emoţioneze, nici să intrige, nici să revolte, nici să lumineze. Oare de ce a fost făcut (cu bani publici)?

Inspirat dintr-un roman despre ciocoii postrevoluţionari, scris de Dinu Săraru, filmul pleacă de la această "bună referinţă" şi se duce într-o zonă crepusculară. Nu e film de actualitate sau este în măsura în care realitatea e cea pe care o vedem la televizor - manelizată, clişeizată, cu oameni politici corupţi care lipesc euro pe fruntea lăutarului şi afacerişti care au o dilemă: De ce nu se dă drumul la Legea Importurilor? Cu precizarea că e un clişeu al clieşeului.

N-o să reuşesc să înţeleg de ce actorii noştri talentaţi acceptă cu ochii închişi să joace în filme care le pun ştacheta la gleznă, dar ştiu sigur că nu mă interesează ce-i cu Legea Importurilor.
De: Dinu Săraru Regia: Şerban Marinescu Cu: Ştefan Iordache, Dorel Vişan, Horaţiu Mălăiele, Gheorghe Dinică

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus