Time Out Bucureşti / martie 2007
300
Analiştii analizează (pro sau contra Bush?), publicul ţintă jubilează (160 de milioane and counting) iar cinefilii (cîţi mai sînt) oftează... Tustreiele acţiuni îmi par caraghioase. Pe măsura filmului, un soi de desen animat heavy-metal, nu îndeajuns de debil pentru a-ţi deveni simpatic, dar suficient de debil pentru a sfîrşi patetic.

Regizorul Zack Snyder, care a resuscitat cu succes clasicul Dawn of the Dead acum trei ani, ştie prea bine că puştii nu vin la cinema pentru lecţii de istorie, drept care transpune fidel grafica lui Frank Miller pe marele ecran, fără să-i pese că scenariul înseamnă doar masculi în chiloţi (muşchi mulţi, minte puţină), care zbiară două ore despre sînge şi onoare, şi fără să-i pese că actorii lui (no name-uri) seamănă grozav cu decorurile inexistente, dar traficate meşteşugit pe computer. De fapt, lui Snyder nu i-a păsat decît de impactul vizual (care este) - închipuiţi-vă că un creator de parfumuri bărbăteşti (dar nu neapărat!) lansează o gamă întreagă inspirată din discografia Manowar, iar 300 este spotul său promoţional.


Regia: Zack Snyder Cu: Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West, Rodrigo Santoro, David Wenham, Vincent Regan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus