24-FUN, ediţia Timişoara-Arad / aprilie 2007
"Gen: Dramă. Clasa politică aflată la putere urmăreşte prin intermediul Serviciilor Secrete atît pe membrii şi finanţatorii săi, cît şi pe cei din opoziţie. Primul Ministru (Horaţiu Mălăele) şi Preşedenţia (sic!) îi înregistrează cu ajutorul unor camere ascunse atît pe pe General (Răzvan Vasilescu), pe Senator cît şi pe Magnat (Dorel Vişan) în ipostaze cît mai compromiţătoare..."

Acest sinopsis poate fi citit atît pe pe programul lunii aprilie din geamul cinemaului Timiş, cât şi pe site-ul filmului (ticăloşii.ro). Am şi eu o întrebare la RADEF (regia care - încă - ne distribuie filme): oare plătiţi cuiva leafă atît ca să se dea pe net, cît şi ca să facă rezumate pentru noi, fraierii care mai venim la cinema? Sau poate l-a scris tot Dinu Săraru, autorul cărţii după care s-a turnat pelicula (atît pe pe banii mei, cît şi pe ai tăi).

Incontestabil, textul de mai sus are şi merite. Te introduce în atmosfera (ceţoasă a) filmului cu aere de thriller politic. Grupuri de interese, sistem ticăloşit, goldenblitzuri... fix circul de la tv (nu degeaba Naşul şi Dan Senzaţionescu îşi joacă propriile roluri). Graţie creaţiei lui Şerban Marinescu am trăit totuşi o experienţă nouă: m-am jucat de-a găsit corespondeţe între perlele coroanei care se cheamă Actorii României şi actori americani la fel de uzaţi. Io am găsit aşa: Dinică-De Niro, Vişan-Hackman, Diaconu-Hoffman.

Da' vrei să-ţi zic cine-s ticăloşii? Aceiaşi care împart banii de cinema între mereu aceiaşi. Genul programului: DRAMĂ.
De: Dinu Săraru Regia: Şerban Marinescu Cu: Ştefan Iordache, Dorel Vişan, Horaţiu Mălăiele, Gheorghe Dinică

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus