Realitatea Românească / ianuarie 2003
Spy kids 2
*** (pentru prospeţimea imaginilor, pentru umorul care nu disipează tensiunea aventurii, pentru tratarea copiilor de pe ecran şi din faţa ecranului ca nişte persoane normale, dar cu o imaginaţie mai bogată)

Poate nu aţi văzut primul film din serie, cel scris, regizat, montat şi produs de Robert Rodriguez (cel cu El Mariachi, Desperado şi From Dusk Till Dawn), dar nu ştiţi ce aţi pierdut. Prezentat de multe ori ca un fel de James Bond pentru copii, Spy kids avea farmec şi ritm, avea actori credibili şi o poveste care, chiar dacă nu era perfectă, rezista prin faptul că nu se lua foarte tare în serios. Nimeni nu se aştepta la succesul pe care l-a înregistrat: 112 milioane de dolari încasaţi doar în America, la un buget de doar 35 de milioane. După asemenea performanţe, nu a fost greu să se treacă la lucrul la episodul doi. Spre deosebire de multe alte asemenea serii de filme, de data asta este vorba despre opera unei singure persoane. Rodriguez a simţit că are ceva de spus, aşa că, practic de unul singur a lucrat şi Spy kids 2. Nu a fost greu să aducă înapoi pe platouri echipa din primul film, o echipă în care atât personajele cât şi actorii aparţin comunităţii hispanice americane.

O echipă dedicată

Lansat vara trecută, Spy kids 2 a reuşit să ocupe locul întâi în topul de audienţă în faţa unor producţii mult mai ambiţioase şi cu bugete mult mai mari. În el cei doi copii sunt din nou puşi în situaţia de a salva lumea. Există o nouă echipă de copii spioni, există şi o serie de simpatii între protagoniştii acestei aventuri, dar totul culminează de fapt într-o urmărire atât de plină de neprevăzut încât doar cu greu va putea fi duplicată în parcurile de distracţie americane. Antonio Banderas este fascinant în chip de tată a doi copii aproape adolescenţi, Carla Gugino dă dovadă de farmecul care ar fi trebuit să-i aducă un succes mult mai mare până la această oră. Cât despre copii, ei sunt atât de buni, încât un critic american era de părere că, datorită lor şi inspiraţiei lui Rodriguez, seria ar putea continua cu încă multe alte filme, până când Alexa Vega şi Daryl Sabara vor juca rolul bunicilor, nu cel al copiilor.

Fişa tehnică:

Regia: Roberto Rodriguez
Cu: Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara
Regia: Robert Rodriguez Cu: Antonio Banderas, Bill Paxton

0 comentarii

În programul cultural

TV 1000
30.03.2024 15,45
04.04.2024 18,15

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus