mai 2007
Marţi, 8 mai, ora 18:00, Studio

Producţie: Grecia, 2004 (128 minute)
Dramă
Regia: Pantelis Voulgaris
Scenariul: Ioanna Karystiani
Imaginea: Giorgos Arvanitis
Montajul: Takis Yannopoulos
Muzica: Stamatis Spanoudakis
Cu: Damian Lewis, Victoria Charalambidou, Andrea Ferreol, Evi Saoulidou, Dimitirs Katalifos, Steven Berkoff
Distribuit de: Bristol Media International

O poveste despre emoţii puternice, despre dileme şi incertitudini, despre hotărâri şi consecinţe, despre atitudinea responsabilă şi justă. Un film compus din mici momente pline de graţie, din priviri, atingeri, mângâieri şi încuviinţări - o mulţime de lucruri dintre cele care fac din viaţa fiecăruia dintre noi un spectacol unic, irepetabil. Filmul spune povestea uneia din cele 700 de mirese prin poştă, originare din Grecia, şi a unui fotograf american, ce se întâlnesc la bordul unei nave, în drum spre New York, în 1922.

Premii:
Festivalul de Film de la Salonic, 2004 - cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună imagine, cel mai bun film de ficţiune, cea mai bună muzică şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Selecţii şi nominalizări:
Premiul Sf. Gheorghe de Aur - Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, 2005

Pantelis Voulgaris şi-a început cariera lucrând ca asistent de regie. A realizat numeroase documentare pentru televiziunea naţională şi un lungmetraj (tot documentar) pentru televiziunea germană. A fost marcat de evenimentele politice din Grecia anilor '70 (a stat şase luni în exil), în perioada următoare realizând o serie de filme cu încărcătură politică. În paralel cu activitatea cinematografică, continuă să monteze şi piese de teatru. Scenariul filmului Nyfes / Miresele este semnat de soţia sa, Ioanna Karystiani.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus