mai 2007
Miercuri, 9 mai, ora 18:00, Studio

Producţie: Portugalia, 2005 (101 minute)
Dramă
Regia: Joao Pedro Rodrigues
Scenariul: Paulo Rebelo şi Joao Pedro Rodrigues
Imaginea: Rui Poças
Montajul: Paulo Rebelo
Muzica: Frank Beauvais
Cu: Joao Carreira, Carloto Cotta, Ana Cristina De Oliveira, Nuno Gil, Teresa Madruga
Distribuit de: Rosa Filmes


Pe de o parte o construcţie foarte crudă, de un realism "nemilos", iar pe de altă parte o notă sensibilă, sentimental-melodramatică. O poveste despre singurătate şi supravieţuire, în care moartea se amestecă cu dorinţa, iar accentele de violenţă sunt generate de răbufniri ale neputinţei şi vulnerabilităţii unor oameni incapabili să iubească fără a urî, incapabili să trăiască fără a ucide. Filmul este povestea a două cupluri - Pedro şi Rui, Alberto şi Odete - ale căror drumuri se întretaie la înmormântarea lui Pedro.

Premii:
Menţiune specială în cadrul secţiunii "Cinémas de Recherche" - Festivalul de Film de la Cannes, 2005; Premiul de bronz - Festivalul de Film de la Bogota, 2005.

Selecţii şi nominalizări:
Premiul de Aur pentru cel mai bun film - Festivalul de Film de la Bogota, 2005

Regizorul Joao Pedro Rodrigues (devenit celebru după lansarea în 2000 a filmului O fantasmă) mărturiseşte că "ideea scenariului filmului Odete este mai veche, datând din perioada studenţiei, atunci când am imaginat - pentru un proiect de scurt metraj - o poveste asemănătoare: o femeie pretinde că este însărcinată cu un mort. Câţiva ani mai târziu am citit un articol despre graviditatea închipuită, iar spiritul ideii scenariului a revenit, încurajându-mă în a definitiva varianta acestui lung metraj."

Website: http://www.pierregrise.com/distribution/ODETE?var_recherche=odete

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus