mai 2007
Vineri, 11 mai, ora 18:00, Studio

Coproducţie: Bosnia Herţegovina / Germania / Austria / Croaţia, 2005 (90 minute)
Dramă
Regia şi scenariul: Jasmila Zbanic
Imaginea: Christine A. Maier
Montajul: Niki Mossbock
Cu: Mirjana Karanovic, Luna Mijovic, Leon Lucev, Kenan Catic, Jasna Beri
Distribuit de: Independenţa Film

O femeie din Sarajevo îşi creşte singură fiica de 12 ani în oraşul care încă mai poartă rănile războiului. Ea are un secret teribil (a fost una din victimele violurilor soldaţilor sârbi), iar curiozitatea fetei sale asupra condiţiilor în care a rămas orfană de tată nu mai poate fi stăpânită. Secretul iese la iveală şi viaţa lor renaşte într-o altă lumină, vindecând prin speranţă şi adevăr o traumă îngrozitoare.

Premii:
Premiul Ursul de Aur, Premiul pentru Pace şi Premiul Juriului Ecumenic - Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2006

Selecţii şi nominalizări:
Premiul pentru cea mai bună actriţă şi pentru cel mai bun film - Premiile Europene de Cinema, 2006; Marele premiu al Juriului pentru filme dramatice internaţionale - Festivalul de Film Sundance, 2006.


Jasmila Zbanic s-a născut în 1974 la Sarajevo. Cariera ei regizorală include o serie de scurt şi lung-metraje, la care a scris şi scenariul, cel mai recent fiind Grbavica, recompensat cu Ursul de Aur la Berlinală. În 2006 ea a fost preşedintele juriului Festivalului de Film de la Sarajevo.

Website: http://www.grbavica.ba

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus