România Liberă / decembrie 2001
Chasing Amy
În această seară puteţi urmări o comedie neconvenţională: Chasing Amy (SUA, 1997).

Dacă faceţi un efort de memorie, vă veţi aminti că regizorul cu un nume atît de insipid este cel care a realizat controversatul Dogma, prezentat în trecut şi pe ecranele româneşti, film pe care unii l-au gustat din plin, alţii deloc şi care, totuşi, nu era deloc (anti)religios, dar era cu vîrf şi îndesat postmodern. Tot un astfel de tip de naraţiune ne oferă regizorul-scenarist-actor şi în Chasing Amy, care intenţionează să încheie o trilogie auctorială care mai cuprinde Clerks (1994) şi Mallrats (1995).

Calul de bătaie nu mai sunt însă chiţibuşăriile dogmei romano-catolice, ci chiar relaţia pe care Kevin Smith a avut-o cu Adams, interpreta rolului principal. Personajul jucat de Ben Affleck - de data aceasta fără prietenul său Matt Damon, împreună cu care se va afla în pielea (?) cuplului de îngeri din Dogma - este un autor de benzi desenate, care se îndrăgosteşte de o colegă de breaslă. În calea fericirii lor nu se mai află acum vreun Montague sau Capulet, ci faptul că aleasa este lesbiană. De aici, o amară glosare asupra sexualităţii contemporane, împănată cu citate de tip postmodern din filmele "smithiene" anterioare şi chiar din Star wars!

În prezent, regizorul Kevin Smith poate fi văzut, în pielea aceluiaşi personaj - Silent Bob - ca şi în Chasing Amy şi Dogma, în videoclipul hip-hop-istului Afroman, intitulat "Because I Got High".

Chasing Amy
Regia
: Kevin Smith
Cu: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Jason Lee, Dwight Ewell, Kevin Smith, Jason Mewes
Regia: Kevin Smith Cu: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Matt Damon, Jason Lee, Casey Affleck,

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus