mai 2007
Sâmbătă, 12 mai, ora 18:00, Studio

Producţie: Belgia, 2006 (88 minute)
Dramă
Regia: Geoffrey Enthoven
Scenariul: Jaak Boon şi Geoffrey Enthoven
Imaginea: Gerd Schelfhout
Montajul: Geoffrey Enthoven, Philippe Ravoet
Muzica: Tom Kestens, Pascal Garnier
Cu: Nand Buyl, Marijke Pinoy, Viviane de Muynck, Leo Achten, Rachida Adouane
Distribuit de: Fobic Films

O incursiune plină de compasiune şi umor în lumea unui octogenar care vrea să-şi trăiască viaţa până la capăt, din plin, independent. Şi, cu toate riscurile, bătrânul nu va rata această ocazie.

După moartea soţiei sale, la 80 de ani, îngrijorat că n-o să poată să se descurce de unul singur, Lucien se mută la fiica sa, Gerda. În scurtă vreme însă, dornic să ducă din nou o viaţă independentă, el se întoarce în vechea sa locuinţă, bazându-se pe ajutorul Mathildei, soţia unui vechi prieten, o femeie voluptoasă cu care are o relaţie "mai aparte". Întâlnirea cu mai tânăra şi nonconformista Sylvia îi va schimba radical existenţa. Dar nu toată lumea vede cu ochi buni relaţia lui Lucien cu Sylvia, în special Mathilde, care se consideră trădată şi îşi doreşte să se răzbune.


Premii:
Premiul "Golden Rosa Camuna" la Mostra Internazionale del Cinema d'Essai (Bergamo Film Meeting), 2007; Premiul pentru cel mai bun film şi Premiul din partea Proprietarilor Independenţi de Săli de Cinema la Festivalul Internaţional de Film Mannheim-Heidelberg, 2006.

Regizor, scenarist, editor şi producător, Geoffrey Enthoven a atras atenţia asupra filmelor sale încă de la primele scurt metraje - printre care De aanspreker / Antreprenorul de pompe funebre şi trilogia Apatie / Schizofrenie / Claustrofobie. Cu filmul său de debut - docudrama Les enfants de l'amour / Copii din dragoste (2001) - a participat la numeroase festivaluri internaţionale, câştigând o serie de premii valoroase (Premiul publicului la Flanders International Film Festival 2001, Menţiune Specială la Festivalul de Film de la Mannheim-Heidelberg 2002).

Website: http://www.fobicfilms.com/vidangeperdue/start.html

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus