mai 2007
Spectacol de închidere, Duminică, 13 mai, ora 19:30, Studio
Spectacolul de gală va fi onorat de prezenţa regizorului, Didi Danquart

Coproducţie: Germania / România, 2006 (110 minute)
Dramă
Regia: Didi Danquart
Scenariul: Cristi Puiu, Răzvan Rădulescu şi Didi Danquart
Imaginea: Johann Feindt
Cu: Alexandra Maria Lara, Felix Klare, Răzvan Vasilescu, Manfred Zapatka, Ioana Abur, Valentin Plătăreanu, Bruno Cathomas, Katharina Thalbach, Anna Stieblich
Distribuit de: Bavaria Film International

În timpul unei vizite în România, un tânăr german se îndrăgosteşte de o româncă şi îi propune acesteia să se căsătorească şi să plece împreună în Germania. Femeia trebuie să aleagă între o viaţă incertă alături de iubitul său, în străinătate, sau să dea curs avansurilor mai vechiului său pretendent, pentru o viaţă lipsită de griji, însă fadă, aici, în România.

Participări în festivaluri:
Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2007; Festivalul de Film de la Roma, 2006; Festivalul Filmului German de la Ludwigshafen, 2006.

Până în 1991 Didi Danquart a lucrat în cadrul mai multor proiecte colective, producând numeroase filme documentare (pentru Der Pannwitzblick primind - în 1991 - Premiul criticilor de film din Germania). Pentru lung-metrajul Băiatul-evreu Levi / Viehjud Levi, (1998) a primit Premiul Caligari la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 1999 şi o Menţiune de Onoare la Festivalul de Film de la Ierusalim, 1999. Din 2001 este profesor la "Hochschule für Gestaltung" din Karlsruhe. În anul 2002 a înfiinţat firma de producţie Noirflim împreună cu Boris Michalski.

Alexandra Maria Lara s-a născut în 1978, în Bucureşti, şi s-a mutat în Germania în 1983, împreună cu tatăl său, actorul român Valentin Plătăreanu. Offset este primul film în care joacă alături de tatăl său. Alexandra a jucat în mai multe filme şi seriale TV, cele mai notabile apariţii de până acum avându-le în Der Untergang / Căderea lui Adolf Hitler (2004) - în rolul devotatei secretare a lui Hitler - şi în "Youth Without Youth / Tinereţe fără tinereţe (2007) - film în care Francis Ford Coppola i-a oferit unul din rolurile principale.

Website: http://www.offset-derfilm.de