Observator Cultural / august 2003
America's Sweethearts
Un ex-cuplu (în film & viaţă) de la Hollywood trebuie să se prefacă, la avanpremiera de presă, că totu-i OK între ei...

Dacă filmul lui Jaoui (Le gout des autres) a fost supraestimat, cel al lui Roth (co-scenarizat de Crystal) a avut parte de cronici nemeritat de proaste. Habar n-am de ce; sigur, nu-i o capodoperă şi nici nu vine cu ceva cu totul nou (The Player al lui Altman, dintre cele mai recente, a trecut pe-acolo; dar filmul Maestrului era în întregime negru, în timp ce acesta are şi nuanţe, printre tone de roz)...

În felul lui strîmt, e în largul lui: personajele sînt adorabile (chiar şi cele amorale, ca Gwen/Zeta-Jones), replicile dărîmătoare (aceea cu Breakfast at Tiffany's este antologică!) iar situaţiile (cu întorsături trase de păr cu tot), spumoase la un mod agreabil de retro.

Singurul minus este încercarea de a deturna satira înspre comedia romantică - cu Julia luîndu-şi revanşa la final în faţa Catherinei (care, chiar şi show-umilită de Larry King, chiar şi cu bigudiuri în cap, o trimite oricum în fundal pe Pretty Woman...); luaţi-o ca un inevitabil compromis hollywoodian şi savuraţi restul: merită!


Fişa tehnică:

America's Sweethearts de Joe Roth,
cu: Julia Roberts, Billy Crystal, Catherine Zeta-Jones, John Cusack, Hank Azaria, Christopher Walken, Stanley Tucci, Alan Arkin


 
Regia: Joe Roth Cu: Catherine Zetta-Jones, Billy Cristal, Julia Roberts, John Cusak

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus