Blogul filmului 432 / mai 2007
Festivalul de film Cannes 2007
Yesterday messages

From sales agent Wild Bunch

14:05 Germany sold
16:30 Japan still resist
19:20 US sold
20:49 I think we beat the record (...)

De la Vivi

Multă BAFTĂ! Am fost în RO unde am aflat că eşti în competiţie pentru Marele Premiu. Bravo!

Vivi Drăgan - căruia îi sînt dator cu o flecăreală la o bere de 5 ani. Mă iartă şi mă înţelege mereu de cînd ritmul vieţii noastre a luat-o razna. Dar acuma trebuie neapărat să vorbim - agenţii americani cu care m-am întîlnit azi au căutat şi găsit singuri Occident - filmat de Vivi şi noi - şi m-au întrebat dacă sîntem interesaţi de o distribuţie în US.


Azi a fost ziua întîlnirilor cu agenţii americani care se interesează ce alte planuri avem. I-am dezamăgit, n-avem planuri să ne mutăm în State deocamdată dar au răbdare. A fost, nevertheless, interesant de aflat că au văzut filmul nostru la recomandarea lui Harvey Weinstein care le-a zis că e filmul pe care nu trebuie să-l rateze.

Altfel, astăzi, printre multe discuţii cu presa - purtate alături de Cătălin Mitulescu şi Corneliu Porumboiu - despre filmul românesc şi valul pe care l-a creat, l-am cunoscut pe Abel Ferrara, la rîndul lui vîndut aici de Wild Bunch. Un super-tip, un pic hai. I-am mărturisit că îi vedeam filmele în şcoală pe casete pirat dar nu s-a supărat - ne-a zis şi el că speră să ne vadă filmul că i s-a făcut capul pătrat despre el.

(...)

Mîine e petrecerea Wild Bunch despre care se zice că e pe munţi şi câmpii - nu apuci să vezi pe nimeni din cei cu care îţi dai întîlnire că sînt sute de inşi. Tot cazul, veştile dinspre ei sînt bune - astăzi au vîndut şi Brazilia şi Mexic şi au depăşit o sută de cereri pentru festivaluri.

Nasol e ca am tot mai puţin timp pentru scris - astăzi, în prima zi în care am ajuns pe plajă, un telefon în ultima clipă m-a smuls înapoi în Cannes la 10 minute după ce terminasem un tub de cremă pe propria-mi piele.

Sper să am mai mult timp mîine - s-au adunat o mulţime de întîmplări nostime de povestit.

(mai multe însemnări din Cannes de la Cristian Mungiu pe site-ul filmului, mai 2007))

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus