Time Out Bucureşti / mai 2007
Din când în când scenariştii se pun pe numărat cele 7 păcate, sau cele 10 molime altoind scripturile în bună modă New Age cu tot felul de bazaconii, încât să uiţi ce cuvânt a fost la început. Binele şi răul se înfruntă, iar misiunea noastră este să ne speriem şi e drept, vaca lor nebună te îngrozeşte mai ceva decât şopârliţa digitala a lui Spielberg. Dar, pe măsură ce semnele rele înaintează, se întind şi efectele speciale, apogeul apocalipsei sfârşind kitschos-incendiar.

E evident că regizorul Stephen Hopkins mai târâie aici reminiscenţe de pe când filma Povestiri din criptă sau Coşmar pe Strada Elm 5. Actriţa "de milioane" şi două Oscaruri, Hilary Swank, se joacă de-a Scully (cu un Mulder black), rezolvând enigmele miracolelor prin explicaţii ştiinţifice. Aleluia! Dar în satul Haven (sic!), Swank, rătăcită în swamp-uri şi molime, se întoarce la credinţa pierdută pe când era preot hirotonisit în Sudan şi chestia asta îi ia o întreagă apocalipsă. O ajută şi copila blondă, pe muchia de cuţit a întrebării "îngerul sau demonul?!", adică AnnaSophia Robb,o mini-actriţă în stil hitchcockian. Motiv insuficient însă de a lăsa o producţie megadigitalizată pe umerii unui copil.
Regia: Stephen Hopkins Cu: Hilary Swank, David Morrissey, Idris Elba, AnnaSophia Robb, Stephen Rea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus