Revista 22 / aprilie 2002
Black Hawk Down
Propagandă, e drept mascată, e Black Hawk Down / Elicopter la pământ! (2001), al lui Ridley Scott, recent premiat cu Oscar pentru sunet şi montaj. Acţiunea americană din Somalia, în 1993, s-a soldat, evident, cu o reuşită, deşi lupta a fost mult mai înverşunată decât se prevăzuse iniţial (pe când şi filmele despre acţiunile din Afganistan?).

Trecând peste aspectele foarte agresive ale unei părţi importante a politicii externe americane, elogiate aici, filmul lui Scott e în primul rând unul foarte lung (143 min) şi de-abia în al doilea rând unul în general bine făcut. Lupta, dacă n-ar dura o oră şi jumătate (!), fără-ntrerupere, ar fi de admirat. La aceste dimensiuni, aminteşte de megalomania lui Pearl Harbour (am spus doar de megalomania, nu de faptul că acela era un sirop gros de la cap la coadă!). Altfel, nu-s răi o parte din actori - printre care Josh Hartnett, Ewan McGregor şi Sam Shepard, în rol de diriguitor al bătăliei.
Regia: Ridley Scott Cu: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana, Sam Shepard

0 comentarii

În programul cultural

TV 1000
30.03.2024 00,25 (sîmbătă spre duminică)

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus