Revista 22 / august 2001
Chocolat
E însă cu mult mai commercially correct Chocolat / Ciocolată cu dragoste (2000), al lui Lasse Hallstrom, regizor specializat în filme cuminţele, cu o oarecare idee şi nu lipsite de cursivitate şi nici de imagine OK, dar oprite exact acolo unde spectatorul comod ar putea fi deranjat în călduţa-i comoditate. Juliette Binoche îşi are, indiscutabil, farmecul ei, iar Johnny Depp şi-l pierde parcă tot mai mult pe-al lui. Un lucru e sigur însă: după ce ieşi de la Chocolat ai o poftă nebună de ciocolată! Sau mai bine zis de rafinamente pe bază de ciocolată (rafinamente ce-ar fi putut fi speculate mult mai mult, dar care rămîn, la fel ca-n Bounce, destul de la suprafaţă). Povestea are şi un anumit mister, dar şi acesta se opreşte exact acolo unde începe să-şi contureze sensul... Încă un film oprit la jumătate.
Regia: Lasse Hallstrom Cu: Juliette Binoche, Victoire Thivisol, Judi Dench, Lena Olin, Johnny Depp, Alfred Molina, Peter Stormare, Carrie-Anne Moss

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus