martie 2002
Domestic Disturbance
Filmările la noul thriller Domestic Disturbance au început în Carolina de Nord, acţiunea fiind plasată în zilele noastre. Filmul îl are drept personaj central pe Danny (interpretat de Matthew O'Leary), care se află prins la mijloc între tatăl său natural, Frank Morrison, interpretat de John Travolta, şi Rick Barnes, interpretat de Vince Vaughn. Rick este nou venit în oraş şi şi-a creat imaginea unui filantrop bogat. Astfel, Susan - mama lui Danny (interpretată de Teri Polo) îl preferă pe Rick în locul lui Frank, un constructor de vase, care nu pare să-i ofere lui Danny un mijloc de existenţă sigur.

Dar Danny începe să povestească despre o crimă la care a fost martor şi singurul care îi este alături băiatului, singurul care îl crede, este tatăl său adevărat. Deoarece Danny a devenit puţin cam rebel şi neascultător de cînd părinţii săi au divorţat acum cîţiva ani, povestea sa despre crimă este luată drept o minciună de Rick. Curînd însă, Danny începe să-i povestească lui Frank, tatăl său natural, lucruri ciudate despre Rick, iar Frank stă în cumpănă deoarece Danny are reputaţia de mare mincinos. Dar povestea despre o crimă îl motivează pe Frank să înceapă căutările. Totuşi, lucrurile se precipită şi par să contrazică povestea lui Danny, iar Frank se luptă cu timpul pentru a afla adevărul, viaţa fiului său fiind în joc.

Despre producţie

La baza filmului se află un scenariu scris de Lewis Colick, William S. Comanor şi Gary Drucker. Producătorul Donald DeLine a fost impresionat de ideea unui thriller situat în mijlocul unei familii - sub acelaşi acoperiş cu fosta soţie şi cu copilul tău trăieşte un om despre care nu ştii mai nimic. Este o ocazie bună pentru ca teama, neliniştea şi chiar paranoia să-şi facă loc în sufletul unui om. Travolta, şi el tatăl a doi copii, a considerat combinaţia de suspans şi tensiune drept o premiză sigură pentru un film a cărui temă centrală este protejarea propriului copil.

Regizorul Harold Becker şi-a dorit de mult timp să lucreze cu Travolta, mai ales pentru că acesta poate aduce mult umanism unui rol. Este un lucru esenţial la un film în care personajul-copil are şi trăsături negative. Becker a găsit curînd şi actorul potrivit pentru rolul lui Danny, pe Matthew O'Leary, care a mai interpretat roluri similare în producţii de televiziune. Pentru rolul lui Rick Barnes, Becker avea nevoie de un personaj oarecum misterios şi acesta s-a dovedit a fi Vince Vaughn, cu antecedente în filme ca Swingers sau Psycho. Pentru a garanta suspansul filmului, s-a optat pentru Steve Buscemi în rolul lui Ray, de asemenea un personaj fantomatic şi misterios. Filmările s-au derulat la Wilmington în Carolina de Nord, care s-a dovedit potrivit cu locaţia filmului - Southport în Maryland, prin deschiderea la apă şi climatul oarecum temperat.


Domestic Disturbance

Regia: Harold Becker
Scenariul: Lewis Colick
Producători: Donald De Line & Jonathan D. Krane
Imaginea: Michael Seresin
Montajul: Peter HOness, A.C.E.
Cu: John Travolta, Vince Vaughn, Teri Polo, Steve Buscemi, Matthew O'Leary, Susan Floyd
Regia: Harold Becker Cu: John Travolta, Vince Vaughn, Teri Polo, Steve Buscemi, Matthew O'Leary, Susan Floyd

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus