mai 2007
Luni, 4 iunie 2007, de la ora 19, în Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii puteţi asculta live Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor care apare pe scenă având în deschidere o orchestră de tineri invitată din Germania şi anume P.O.L.D.I. Big Band din Tuttlingen, aflată în turneu în România. Orchestra - dirijată de muzicianul originar din România Poldi Reisenauer - a susţinut primul concert în România în 28 mai 2007 la Sibiu (unde a fost programată o serie de 6 concerte la Atrium Classic Cafe Jazz Nights), iar traseul lor muzical de nu mai puţin de 11 recitaluri mai trece prin Avrig, Timişoara şi Braşov. În 4 iunie 2007 are loc singurul concert de la Bucureşti, care este totodată şi singurul radiodifuzat pe frecvenţele Radio România Cultural.

Concertul încheie stagiunea realizată de Radio România Cultural în coproducţie cu Formaţiile Muzicale Radio, serie în care din octombrie 2006, în fiecare lună, Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor şi, alături de ei, binecunoscutul comentator de jazz Florian Lungu au prezentat publicului din studioul "Alfred Alessandrescu" - şi, prin intermediul Radio România Cultural, celui din întreaga ţară - solişti sau compozitori români de jazz, alternând muzica şi interviul live. Concertele au fost difuzate live sub genericul emisiunii lui Florian Lungu Jazz pe româneşte.

Iar dacă vorbim despre jazz la radio, pentru cei care se culcă târziu, la jumătate de oră după miezul nopţii Radio România Cultural găzduieşte o emisiune ce se apropie de împlinirea a 365 de ediţii (un an de difuzare non stop din 18 iunie 2006). Noapte de noapte, Album de colecţie cu Florian Lungu este un generic sub care se ascund cele mai reprezentative albume de jazz ale tuturor timpurilor.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus