Observator Cultural / noiembrie 2001
High Heels and Low Lifes
Două prietene cam fără noroc (la bani, la bărbaţi...) dau marea lovitură atunci cînd intră pe firul unui hold-up; scenaristul Kim Fuller (Spiceworld) nu sare departe de ideea de "chick flick" în acest "Spiceworld 2" care se bea pe nerăsuflate...

High Heels and Low Lifes este pus în imagini c-un kg de vervă şi-un dram de stil de regizorul Smith; H.H.L.L. este ca un "banana split"; H.H.L.L. "split"-ează orgoliul macho, care se blegeşte de îndată ce intră în scenă cele două "cireşe"; H.H.L.L. îmbată, dar nu se urcă la cap; H.H.L.L. este cocteilul perfect pentru a înţelege, o dată pentru totodeauna, că, într-o lume a bărbaţilor (filmul de acţiune), (tot) femeile sînt, pînă la urmă, ingredientul care o fac să se dea de-a dura; H.H.L.L. este o nerozie simpatică, neverosimil de inventivă, care amestecă burlescul cel mai bonom cu absurdul cel mai aiuritor şi reuşeşte să scoată, din amîndouă, acel pocnet de surpriză după care recunoaştem o comedie clasică. Try H.H.L.L.: gustaţi surpriza!


High Heels and Low Lifes / Tocuri înalte şi minte brici

Regia: Mel Smith
Cu: Minnie Driver, Mary McCormack, Michael Gambon



Regia: Mel Smith Cu: Minnie Driver, Mary McCormack, Kevin McNelly, Michael Gambon, Darren Boyd

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus